perjantai 14. syyskuuta 2012

Märkää jäykistelyä


Tänään en ehtinyt tallille ennen sadetta. Optimistisesti ajattelin ettei sada kovin paljon enkä laittanut takkia. Olisi kannattanut. Kastuin märäksi ja vilukin tuli. Lämmintä oli jotain kymmenen ja viidentoista asteen väliltä.

Nyt muistin aloittaa maastakäsin ennen ratsastusta. Meni vähän eilistä paremmin. Nyt sain hepan oikealta puolelta pyydettyä jopa askeleita eteen eikä vain taakse. Kun yritin peruutusta niin se ei sitten ihan helposti tullut.

Ratsailla hepo oli taas hyvin jäykän tuntoinen. Kentällä oli toinenkin ratsukko, joten pysyteltiin lähinnä pääty-ympyrällä. Taaskaan en saanut menoa aktivoitua itsenäisesti omasta mielestäni tarpeeksi. Asetuksia en saanut läpi käynnissä enkä ravissa, tänään oli pyöreys todella hukassa. Muutamat siirtymät tehtiin eikä tilanne juuri parantunut.

Laukassa oli edestä epätasainen. Kun tajusin että ohjat ovat pyykkinaruina ja kasasin kunnon tuntuman niin meno parani huomattavasti. Vähän oli kipityksen tuntua laukassakin. Rauhallista ja rentoa menoa ei löytynyt.

Kesken tunnin Easy rupesi yhtäkkiä kyttäämään lantalan kulmaa vaikka oltiin siitä koko ajan menty ohi. Meni useampi kierros ennen kuin tajusin että talikko puuttui siitä hetkellisesti. Hassut hevoset. Puolen tunnin pyörittelyn jälkeen olin märkä ja kylmissäni eikä oikein napannut enää. Varsinkin kun ei mennyt mitenkään hohdokkaasti. Pohdin etten kehtaisi ihan näin lyhyeen lopettaa.

Käytiin sitten vielä maastoreissu. Ensin Aaltikselle vakoilemaan estetuntia. Lapsoset piti heppaa sen hetken kun kurkkasin oviaukosta. Kovin pieniä esteitä näytti taas olevan. Sitten jatkettiin maastolenkille ravissa. Tiesin etten tarkenisi käyntiä. Lönkyteltiin lyhyt reitti puolipitkällä ohjalla. Risteykseltä tultiin käyntiä tallia kohti. Päätin taas hypätä aiemmin kyydistä ja tultiin kentälle takakulmasta sillan yli. Kentällä piti vielä vähän taluttaessa ravauttaa. Kaksi kertaa onnistui hyvin, kolmas ravipätkä oli jo tahmaampi kun heppa ei enää ollutkaan ihan varma että pääsee talliin. Välillä siis pysäytystä ja vähän kääntelyä mutta hyvin nopeasti.

Heppa sai syödä osan päiväheinistään sisällä että vähän kuivahti. Sitten sadeloimi niskaan ja pihalle sateeseen nauttimaan lopuista heinistä.

Ongelmia:
edelleen jäykkä ratsu
vesisade
en saanut asetuksia kunnolla läpi
liikkui alkuun aika hitaasti

Parannusta:
en jäätynyt ihan pystyyn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora