perjantai 21. syyskuuta 2012

Kevyesti länkkää leikkimässä ilman satulaa


Katselin koko torstain ja perjantaiaamun sääennusteita. Kaikki näyttivät märkää perjantaita. Todellisuus olikin sitten jotain ihan muuta eikä koko päivänä satanut. Olisin siis hyvin voinut lähteä tallille jo aiemminkin. Lopulta tuli kiirekin. Kelinä aurinkoinen +11. Kenttä märähkö.

Easy oli oirehtinut mahaansa aiemmin viikolla, nyt oli onneksi ihan ok. Mentiin silti kevyesti. Aiempien suunnitelmieni mukaan kasasin kentälle neljästä puomista L:n. Ennen kuin hyppäsin kyytiin väistätin taas. Edelleen oikea puoli toimi vähän hassusti. Muutama askel kerrallaan onnistui ilman että hepo karkasi kokonaan vasemmalle puolelleni.

Satulaa en laittanut ja kampesin taas kukkulalta kyytiin. Vähän huonosti meinasi onnistua ja ekalla yrityksellä ratsukin vähän protestoi. Alotettiin L-peruutuksilla. Alku oli vaikein, etuset oli paikallaan ja peppu ehdotteli puolta ja toista. Kun hepo oli puomikujassa niin loppu sujui sutjakkaammin. Alkukankeutta oli. Muutamia ei-toivottuja puomin ylityksiä tuli. Sidepassia yritin mutta alkuun oli niin hataraa että yritykseksi jäi.

Päätin sitten ravailla ja pyöritellä. Ei tehty ihmeempiä. Hepo oli tällä kertaa kivan tasainen ja rauhallinen. Omia jalkojani yritin rentouttaa alas. Laukassakin puksutti rentona ilman kauheaa kiirettä. Välikäytien aikana päätin kokeilla temppuja uudestaan. Nyt sidepassissa oli jo selvää yritystä toiseen suuntaan. L-peruutus lähti edelleen vähän takellellen. Muutaman viikon päästä päästään tekemään näitä juttuja ohjatusti.

Loppuun vielä pyörittelin vähän ravissa ja ihan lopuksi taluttelin hetken. Hyvin seurasi, kääntyi ja reagoi. Ravillekin sain.

Ongelmia:
kyttäsi edelleen kentän takapäätyä

Parannusta:
tasaisempi ja helpommin asettuva kuin vähään aikaan
laukkasi rennosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora