lauantai 1. syyskuuta 2012

Ruuhkaisessa maastossa


Tänäänkin lupauduin tallireissulle. Toiveena oli maastoreissu ilman hirveitä revittelyjä. Suunnistettiin siis saman tien maastoon. Easya piti tosin patistella sillä olisi mieluummin vain kiemurrellut kentän laitoja. Kelinä oli aurinkoinen +16.

Tänään lähdettiin eri suuntaan ja mentiinkin tien kautta. Utelias kuski halusi vakoilla mitä ekalla tunnilla tehdään että osaa varautua. Maastolenkin päähän meni reilu 6 minuuttia kävellä, siitä lähdettiin jatkamaan ravilla. Eipä ollut hepo enää samoin herkistettynä kuin eilen. Eikä ollut kouluraippaakaan matkassa, pelkkä estepiiska. Jalkani yritin kuitenkin käännellä uuteen asentoon ja siinä onnistuin jotenkuten. Polvet ainakin oli paremmin irti. Alkumatkasta ravi oli aikamoista empimistä, parani kuitenkin.

Suunnittelin kiertäväni lenkin vastapäivään mutta edellä meni poni käynnissä niin muutin suunnitelmia. Paljon oli porukkaa muutenkin liikkeellä. Kuusikohan heppaa näkyi? Ravissa puuhastelin eilisiä asioita, asetus, suoristus, aktivointi. Vaikutus ei ollut yhtä ilmeinen mutta Easy keskittyi minuun eikä nakellut päätään. Laukkaa mentiin takakaarteessa kumpaankin suuntaan. Annoin hepon mennä omaa vauhtiaan ja tänään oli taas kiihdyttelypäivä. Aikamoista ampailua löytyi. Vähän piti varmistella ja kontrolloida vauhtia ettei tule liian äkkinäisiä kohtaamisia. Ei onneksi tullut laukassa ketään vastaan. Toiseen suuntaan hepo vaihteli laukkoja itekseen. Hienosti toimi myös jarrut ja vauhtilaukasta sai helposti rauhallisempaan menoon. Ei kyllä ihan alkuun onnistunut kun hepo innostui.

Ravilla jolkotettiin ensin puolipitkällä ohjalla, myöhemmin ihan pitkällä. Ite yritin asetella itseni tasapainoiseen kevyeen istuntaan. Välillä Easy ravasi turpa maassa, välillä nosti päätä ylemmäs. Oli kuitenkin levollisempi kuin yleensä. Pitkin ohjinkin onnistui hiljennys käyntiin hyvin. Välillä ravin vauhti oli aika seilaavaa. Harmittelin sitä etten pysynyt täysin tasapainossa kevyessä istunnassa kun hepo hidasteli itekseen tai sitten pohkeista kiihdytti.

Easy ei hinkunut lampeen tänään, joten jätettiin se välistä. Muutamat kerrat matkalla säikkyi jotain ja säpsähti. Pari kertaa keskusteltiin suunnastakin eikä pitkin ohjin mennyt tahtomaani suuntaan. Ohjien kerääminen tuntumalle auttoi ohjaukseen. Pientä mäkitreeniä vielä paluumatkalla. Hitusen päälle 40 minuuttia meni, joten ei hirmu pitkä lenkki tänään.

Syksylle haaveilen Easyn kanssa länkkäkurssille osallistumisesta. Trailia olisi tarjolla (jos aikataulut passaa) mutta reining kiinnostaisi myös. Trailin tehtäviä voisin jo vähän salaa harjotella itekseni. L-peruutusta, puomin päällä poikitusta ja neliössä kääntymistä. Voikohan siitä olla haittaa jos niitä tekee "vääräoppisesti"? Arvelen että siltoihin Easy suhtautuu hyvin rauhallisesti, porttien kanssa voi olla ongelmia päästä tarpeeksi lähelle ja saada hienosäätöliikkeet kohdilleen.

Ongelmia:
ei ollut maastossa yhtään niin herkkänä pohjeavuille
säpsyili vähän

Parannusta:
laukasta hidasti hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora