perjantai 1. kesäkuuta 2012

Ekaa kertaa Easylla maastoesteillä


 Kesäkuun ensimmäinen päivä ja kelinä sateinen +9. Ohjelmassa vihdoin maastoesteitä ja alla Easy. Olin mukamas hyvissä ajoin valmiina mutta suojat ja jalustinhihnat oli hukassa, joten 5 minuuttia myöhässä heti alusta. Äkkiä kyytiin, remmien säätö ja lähes samantien maastoon. Meidän paikka oli letkassa Powerin ja Violan välissä. Tunnit oli yhdistetty (miksi ihmeessä?) ja ratsukoita tunnilla oli 8.

Verkkalenkki mentiin ravissa lammelle ja yläreittiä takas. Käytännössä metsä oli täynnä kaikkea pelottavaa ja edettiin kuin ruuhkassa. Jatkuvasti töksähdeltiin käyntiin. Maastossa oli siis oikeastikin ylimääräistä jännää maastoestetalkoiden takia. Ihmisiä, paljon autoja, traktori ja moottorisaha. Suunnitelmat hypättävistä esteistä taisi mennä useamman kerran uusiksi. Lopulta jäätiin tukkiesteen kulmalle risteykseen. Easy sai kunnian käydä tutkimassa onko reitti vapaa. Olihan se vaikka moottorisahaa juuri vedeltiinkin käyntiin. Paluumatkalla tuli melko yllättäen komento että hyppääpä ne harmaat esteet siitä edestä. Tultiin ravilla ja Easy kiemursi ohi. Takaisin esteen eteen ja uusi lähestyminen laukalla. Vähän epäröintiä edelleen mutta nyt päästiin yli.

Seuraavalla kierroksella meni paremmin vaikka laukka meinasikin vähän villiintyä alkumatkasta. Harmaan jälkeen hypättäviin lisättiin punaiset laatikot mäen vierellä. Vähän ampaisten mentiin. Toiseen suuntaan hieman rauhallisemmin pienellä epäröinnillä. Vedestä mentiin myös läpi. Melko vähäksi oli kuivunut. Sitten vaihdettiin suuntaa ja tultiin ensin vesi, tukki ja punainen. Lopuksi vielä vesi, tukki ja mäen päällä oleva vihreä. Easylla oli monesti hitunen liikaa vauhtia. Ei hirvittänyt kun ei se käsistä ollut lähtemässä. Jarrutusmatkat vaan venähti. Tallia kohti laukatessa hidastettiin vasta maneesin etukulmalla.

Vettä tuli taivaalta sen verran että kastuttiin litimäriksi. Ratsujen kokemattomuuteen nähden selviydyttiin kivasti. Easy toimi "vetohevosena" hyvin eikä arkaillut lähteä pois kavereiden luota. Hypyt jäi aika vähäisiksi ja tuntui että rupesin itsekin pääsemään vasta hommasta jyvälle. Koran kanssa tuntui kuitenkin helpommalta. Easy olisi mielestäni tarvinnut vähän vauhtiverkkaa alle. Pieni laukkapyrähdys alkuverkassa olisi saattanut rauhoittaa näitä esteille laukkaamisia.

Loppuverkat mentiin maneesissa ja alkuun sielläkin oli liikaa vauhtia. Opelta tuli kommenttia että Easy yksärinä eroaa tuntiratsuista siinä että sitä pitää ratsastaa eikä jäädä matkustelemaan kuten tein tukin ja vihreän välissä. Puolustauduin että kyllä siellä kovasti yritin jotain tehdä vaikkei ehkä siltä näyttänytkään. Kuulemma pitäisi tehdä napakampi puolipidäte että meno oikeasti hidastuu.

Videokooste meidän hypyistä (Minna kuvasi):


Illalla oli tarkoitus vielä Easy laitumelle. Käytännön ongelmien takia (kaveriheppa ei mennyt koppiin, lastattiin 4h) meni yön puolelle. Kesäkuun hepo on siis Juurussuolla.

Ongelmia:
kielto alkuun
vauhdin hallinta

Parannusta:
rupesi sujumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora