sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Ekat aluekisat Easylla


 Sunnuntaina oli mun ja Easyn ekojen aluekisojen vuoro. Tälle kesälle valitettavan tyypilliseen tapaan aamulla tuli vettä saavista. Onneksi vesisade sitten loppui vaikka ennusteiden mukaan piti sataa koko aamupäivä. Kelikin lämpeni viidestätoista kahdeksaantoista. Kentän pohja oli tietysti sateesta johtuen samanlaista löllöä kuin viimeksi.

Luokkana oli siis 90 cm, arvostelulla 367.1. Yhteensä 13 estettä, joista 8 perusradalla. Kutonen oli sarja. Onneksi oli taas kumisaappaat rataan tutustuessa. Suunnittelin että teen tiukat tiet ja lähden kisaamaan sijoituksista.

Oma tulkinta ratapiirroksesta. Uusinta oli aikamoista kääntelyä.
Kolmosena ollut trippeli ei jännittänyt. Kontin esteet.


Oma lähtönumero oli 18 ja luokassa lähtöjä oli 45. Verkattiin ensin maneesin toisessa päässä sileällä. Siellä hepo tuntui hyvältä. Rauhallinen ja kuuliainen. Hitusen kyttäsi sokeripalatötsiä. Kun mentiin estepäätyyn verkkaamaan niin alkoi kipitys. Ei tuntunut enää kovin hyvältä. Ristikosta päästiin hyvin yli mutta jo pystylle Easy empi. Yli mentiin joka kerta muttei ollut kovin tasaista. Imu puuttui. Omistaja antoi vinkiksi että tee laukka-ravi -siirtymiä. Ne vähän auttoivat. Okseri hypättiin kerran madallettuna ja kerran kisakorkeudessa. Vääriä laukkoja esteiden jälkeen esiintyi taas.

Kun odoteltiin ulkona omaa vuoroa niin kuulin useammaltakin ihmiseltä että viattomalta näyttävä seiska sarjan jälkeen on aiheuttanut paljon kieltoja. Radalle päästiin jo edellisen hypätessä ja siinä välissä ravailin seiskan luo ja kävin sen näyttämässä. Hitusen Easy sitä kammoksui mutta päästiin kuitenkin tarpeeksi lähelle. Sitten ravilla pois alta. Muiden kisasuorituksia en pahemmin ehtinyt katsella.

Kun oma vuoro koitti niin lähtömerkkiä ei kuulunut. Tervehdin ja nostin laukan. Tulihan se lähtömerkkikin sitten. Laukka oli alkuun aikamoista kaahotusta. Tehtiin ympyrä ja toinenkin. Otin lähes raville välissä. Ihan hyväksi ei tullut vieläkään. Omistaja varotti etukäteen että kenttäkisojen jälkeen saattaa esteradallakin olla ylimääräistä vauhtia. Alkurata meni muuten ihan hyvin mutta ponnistuspaikat oli mitä sattuu. Pääosin tosi lähellä. Tehtiin varman päälle pitkät tiet. Sarjastakin päästiin kaatumatta yli eikä pelottava seiskakaan haitannut. Seiska taisi tosin kolahtaa. Kasin jälkeen alkoi uusinta ja kääntely. Matka pysähtyi heti ysille. En tiedä että enkö saanut hepalle tiedotettua tarpeeksi ajoissa vai eikö se ollut tarpeeksi suora. Kielto tuli kuitenkin aika puskista ja hepo niiasi esteen eteen niin viime tipassa että este rymisi alas. Vihellys ja tiesin että sijoitukset meni siinä.

Este 8. Olga kuvasi.


Vähän aikaa oltiin käynnissä. Sitten joku huusi että ravia. Ravattiin tovi ja kun tuli uusi vihellys niin nostin laukan. Nyt pidempi tie ysille ja kunnon laukka. Päästiin yli. Kympille oli aika tiukka tie ja siinä hepo viskoi päätään. Nyt rupesi ponnistuspaikat olemaan parempia. Yhdelletoista tehtiin nyt pitkä tie kakkosen takaa kun ajalla ei ollut enää väliä. Esteelle 12 alkuperäissuunnitelman mukaan nelosen takaa. Ja vikalle kierrettiin myös pidempi reitti. Päästiin kuitenkin maaliin asti.

Este 4. Missä myötäys? Olga kuvasi tämänkin.


Tällä kertaa kielto ei jaksanut hirmuisesti harmittaa. Enemmän kauhistelin meidän epätasaista menoa ja ponnistuspaikkoja. Tästä radasta sain myös tuomarilta henkilökohtaisen tyyliarvostelun. Istunta esteiden välillä tempoon ja tehtäviin sopiva, istunta esteillä tehtäviin sopiva, pituusesteillä saisi olla sujuvampi. Oikeiden teiden seuraaminen oli tehtäviin nähden sopiva. Myötääminen esteillä: pystyillä ok, oksereilla ja pituusesteillä vielä enemmän. Sopiva tempo ja rytmi: kiellon jälkeen sujuvampi rytmi sekä esteillä että väleissä, rytmi ei säilynyt lähestymisissä. Merkkisuoritus on hyväksytty! Nyt on siis A-merkkiin vaadittavat suoritukset kasassa.

Meidän tulos tästä oli siis 0-4, toisen vaiheen aika 50,92. Tällä tuloksella oltiin 26. 45 kisaajasta. Videosta kellottelin että näillä teillä ilman kieltoa oltais oltu hätyyttelemässä sijoituksia. Kuinkakohan hyvin ois mennyt jos ei ois tullut kieltoa ja olisin pysynyt alkuperäisessä suunnitelmassa? Jospa saataisiin vielä uusia näytön paikkoja.

Tässä editoitu video meidän radasta (Minna kuvasi):
Youtube on muuten aika ovela kun tunnisti taustalla soitetun musiikin "Lanka jo palaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora