perjantai 15. kesäkuuta 2012

Estetunti yleistä sähellystä


 Perjantain tunnilla oli esteitä. Tunnit oli taas yhdistetty ja meitä oli 9. Rusina oli ihan mukavaa vaihtelua estetunnille. Etukäteen arvelin että se on ihan tolkku hyppääjä, joka menee kyttäilemättä kaikesta yli. Tai niin se ainakin muilla kuskeilla on mennyt. Hepo oli jo edellisellä tunnilla, joten hommaksi jäi vain esteiden kasaus kentälle. Okseri ja pysty n. 18 metrin(?) linjalle. Toiseen päähän kolme kavalettia ympyrän kaarelle. Vähän samaan tapaan kuin Teksulla viimeksi. Kelinä oli aurinkoinen +15.

Rusina oli kuulemma ollut reipas ekalla tunnilla. Mun kanssani liikkui ihan hyvin mutta toisinaan unohtui hiippailemaan. Salakavalasti myös valui etupainoiseksi. Alkuverkassa ope sanoi että pyöreämmälle kaulalle. Enpä taas osannut. Muuten toimi suht hyvin mutta jarrutusmatkat oli vähän pitkiä.

Ravissa mentiin ympyrällä maapuomeja. Siinä oli vähän viilattavaa sekä kaaren säätelyssä (hepo puski ulkopohjetta vasten karkuun) että energisyydessä. Välillä kolisteltiin. Samoin kävi kun puomit nousi kavaleteiksi. Laukassa ympyrää tultiin kolme kerrallaan. Ensin oikeassa kierroksessa ja odottelijatkin laukkasi. Vasemmassa kierroksessa odottelijat oli käynnissä. Suurin ongelma taisi olla ponnekkuuden puute. Monesti tuli sanomista liiasta vetelyydestä. Keilattiinpa pari kertaa kavaletit alaskin. Ite reagoin vähän hitaasti ja välillä aiheutin epätarkoilla reittivalinnoilla lisähankaluuksia.

Alkuun mentiin muistaakseni oikeassa kierroksessa pystyn paikalla 3 maapuomia ja siitä piti saada 5 laukkaa okserille. Ekalla kerralla jäätiin okserista hitusen kauas mutta laskin 5. Koska koko tunti tuntui olevan aikamoista hösläämistä niin seuraavalle kierrokselle kun piti keskittyä vähän isompaan laukkaan niin unohdin koko jutun. Pohdin vaan omaa vuoroa, väistelyä ja sitä koska ope ehtii kattoa. Laskin taas 5 mutta ope sanoi että taidettiin tulla kuudella. Kovin lennokasta se ei ainakaan ollut. Tässä vaiheessa estekorkeus oli maltillinen. En muista alkoiko jalkojeni taakse lentely jo tässä.

Loppuun mentiin koko höskä kahdesti kumpaankin suuntaan. Ensin vasemmassa kierroksessa pysty, tähän väliin taisi tulla voltti sisään, okseri ja laukkaympyrä kavalettien yli. Huomasin heti ekassa hypyssä etten osaa Rusinalla olla kyydissä. Jalat heilahti taakse. Ja seuraavassa hypyssä jne.

Oikeassa kierroksessa tultiin ensin laukkaympyrä kavalettien yli, okseri, voltti sisään ja pysty. Taas jalkojen heiluminen häiritsi hirmuisesti. Matkalla jo huutelin opelle että mikä tässä oikein on. Sitten tuli neuvoja että jännitä keskivartaloa ja vatsaa tms. ja paino jalustimille. Vika hyppy oli vähän parempi mutta hepo hyppäsi kasikympin esteen vain kuudenkympin korkeudelta ja otettiin puomi mukaan.

Puolessa välissä tuntia tympi kun tuntui etten saa mitään irti. Tein tyhmiä virheitä, en saanut palautetta enkä osannut korjata. Loppua kohti onneksi parani. Ihmettelen silti että johtuuko jalkojen heiluminen hevosesta, satulasta vai mistä. Miksi sitä esiintyy vain tietyillä hepoilla ja niillä sitten niin räikeänä? Faksin kanssa oli ongelmia, samoin MadonanVienonkin kanssa taisi olla.

Loppuraveissa edestä kuului kumma napsahdus. En kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Tässä vaiheessa hepo oli jo vähän helpompi vaikka hidastuksissa edelleen vyöryi. Kun vaihdettiin kuskia seuraavalle tunnille niin huomasin turpahihnan olevan poikki. Pikaratkaisuna otettiin turpis sitten laidunlomalaisen Voltin suitsista. Olisin säätänyt sen 3 reikää lyhyemmälle kuin mitä ope sanoi. Pari sormenmittaa luiden alle. Nyt tuli sitten vielä alemmas. Tunnin jälkeen huomasin myös muut vahingot: oikean käden nimettömästäni oli hankautunut iho rikki. Että taisi vähän painaa kädelle.

Ongelmia:
sukelsin hypyissä niin että jalat lensi taakse
tuntuu että tänään oli enemmän sähellystä kuin oppimista
keilailtiin jonkin verran

Parannusta:
Rusina hyppäsi kaikesta mukisematta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora