keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Ekaa kertaa Aaltiksen kouluvalkassa: Oskulla etsimässä pyöreyttä


 Erittäin pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin vihdoin myös kouluvalkkaan. Ratsukoita oli juuri vaaditut 4 eli valkka pidettiin. Vähän yllätyin kun luin listasta meneväni Oskulla. Mikäs siinä, edellisestä kerrasta onkin jo aikaa. Blogi paljasti että joulukuussa viimeksi ja tämä oli nyt kahdeksas kertani Oskun kyydissä. Karsinassa Osku oli samanlainen hapannaama kuin Easykin. Muistutti muutenkin aika paljon tammaa. Suunnilleen saman kokoinen eikä ruumiinrakennekaan hirmuisesti poikkea. Enempi herkkis kipittäjä ratsastaessakin.

Pihalla oli +15. Me oltiin maneesissa. Alkutunnista maneesissa oli myös tuntilaisia, loppuajaksi saatiin koko maneesi käyttöön. Valkan sisältö ei ollut ihan odotetunlainen. Odotin hirveää hiillostusta ja tiuhaan vaihtuvia tehtäviä. Tänään haettiinkin koko tunti ratsuja pyöreiksi. Kaikissa askellajeissa. Mentiin alku- ja loppuverkkoja lukuunottamatta ympyröillä.

Näin vängätään vastaan. Hassusti osui Aksu
samaan kuvaan. Minnan kuvaama.


Alkuun oli vähän taistelua Oskun kanssa. Vaadin turhan hennosti. Oikealle asettaminen oli haastavaa (kuten Easynkin kanssa). Turpa osoitti vasemmalle jos en keskittynyt. Alkuun käytettiin apuna ylitaivutusta ja voltteja ympyrältä sisään. Oli muutamia hyviäkin hetkiä. Alkuravien jälkeen meno parani ja sen jälkeen käynnissä loksahti aina heti pyöreäksi kun vähän komensin. Ravissa turpa karkaili melko säännöllisesti ylös ja piti neuvotella vähän enemmän.

Hepo vähän irvistää. Minna kuvasi.


Laukkaa mentiin ympyrällä hyvin vähän kumpaankin suuntaan. Ensin vasen, joka oli helpompi. Meni oikeastaan yllättävän hyvin. Ope silti kaipasi hevosta matalampaan ja pyöreämpään muotoon. Oikeassa kierroksessa oli enemmän taistelua.

Laukkakuvat on vähän tärähtäneitä. Toisesta
päästä maneesia kuvattuja. Minnan ottama.


Oikea laukka. Minnan otos.


Oikeassa kierroksessa vasen lapa karkasi ulos, varsinkin ravissa tuli tästä sanomista. Itelle lähinnä että alaselkä on liian notkolla. Hepo tasottui loppua kohti mutta ei se edelleen ravissa pyöreänä pysynyt vain matkustamalla. Hyödyllistähän tämäkin oli. Joka tunnin alkuunhan ne hepat pitäisi ensin saada kuulolle ennen kuin voi tehdä mitään muuta. Osku oli yllättävän helppo, pelkäsin että se juoksee koko tunnin turpa taivaissa. Kaipa sitä voisi jatkossakin kouluvalkoissa käydä. Pitää vaan toivoa että muutama muukin innostuisi, jotta saataisiin ryhmät aina kasaan. Tulevan viikon estevalkka peruuntui liian vähäisen osallistujamäärän takia :(

Minne karkailee kuskin kädet. Nyrkit vierekkäin! Minnan kuvaama.


Taas on kädet levällään. Katse ratsun niskassa.
Minna otti tämänkin kuvan, kiitos.


Ongelmia:
alaselkä liian notkolla
hepo karkasi oikeassa kierroksessa vasemmalta

Parannusta:
yllättävän helppo ja tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora