torstai 7. kesäkuuta 2012

Väsynyttä kouluratsastusta ja yrityksiä venyttää raviaskelta puomeilla


 Torstaina lupasin käydä ratsastamassa illalla suht raskaan päivän päätteeksi. Mennessä jo väsytti. Omistaja haki hepan laitumelta, tällä kertaa ei tullut portille vastaan. Harjatessa oli tavallista kiltimpi mutta nyt seisoikin kahdelta puolelta kiinni. Koulusuitset päähän kun toiset oli putsattavina. Koulusatula estepenkin jalustinhinnoilla ja jalustimilla. Kentälle mentiin ja yksin saatiin olla. Aurinko taisi jo paistaa, +11.

Melko pitkään tuntui taas hankalalta. Epätasaista vauhtia ja pään heiluttelua. Välillä kulmat puskien ja volteilla suorin vartaloin. Enkä jaksanut ite vaatia kunnolla. Ravissa mentiin puomeja (5 kpl) ja yritettiin säätää puomiväliä sellaiseksi että hepo joutuisi venyttämään askelta. Alkuun välit olivat kouluraipan verran, n. 1,2 metriä ja siitä sitten venytettiin. Taisi silti välillä vauhti lisääntyä eikä askelpituus.

Melko pitkään mentiin käyntiä ja ravia. Pidempiä laukkapätkiä ei otettukaan. Lopuksi menin kumpaankin suuntaan puomit ravissa, käyntiin, lyhyen sivun keskellä laukannosto ja ympyrä laukassa, käyntiin, pitkän sivun alusta joko vasta- tai myötälaukka, ennen kulmaa käyntiin ja lyhyellä sivulla ravivoltti.  Välillä menin toisen sivun ravissa tai käynnissä. Käynnissä tuli ravirikkoja tai kammottavaa matelua. Laukasta käyntiin hepo tuli ravin kautta. Mutta rupesi ennakoimaan siirtymiä niin ei tarvinnut pahemmin vetää. Vastalaukat nousi hyvin.

Lopuksi ratsastin vielä hepan lauantain koitoksen eli harrasteen kouluohjelman läpi omistajan huudellessa mitä seuraavaksi. Pientä hutilointia taas mutta laukkaympyröihin olin suht tyytyväinen. Noin 5 metriä käyntiä taisi jäädä vähän lyhyeksi ja askeleen pidennyksessä turpa nousi.

Loppua kohti meno vähän tasottui ja ratsun muoto pyöristyi. Tänään en kuitenkaan ihan tyytyväiseksi tullut. Oli jo ikävä koulutunnille, metsittynyttä menoa. Reilu tunnin olin selässä. Rastastuksen jälkeen harjaa saksittiin vähän lyhyemmäksi.

Ongelmia:
kuski oli vähän väsy
epätasaisuus
ötökät söi

Parannusta:
meno tasottui loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora