torstai 13. joulukuuta 2018

Kuski solmussa kaksarilla

Torstaina jatkettiin Assin kanssa opetuksessa. Tällä kertaa paritunnilla. Viimeinen kerta Assin kanssa ennen lomiani. Keli oli muutaman asteteen pakkasella. Kuskille tuli taas kiire mutta tänään osasin olla alkutoimissa ripeä.

Ehdin kävellä 10 min ennen kuin kello oli tapissa. Sen jälkeen hölköttelin toiset 10 min (hyvin hidasta) sekä laukkasin kierroksen molempiin suuntiin. Kun opetus alkoi niin maneesissa oli meidän kahden opetuksessa olevan ratsukon lisäksi muutama muukin hevonen. Jo tässä oli itselleni sangen paljon liikkuvia osia. Alkuun oli vaikea hahmottaa kummalle ope puhui. Käyntiä taidettiin tehdä nyt sangen vähän ja kun ope ei ollut ns. pitämässä kädestä niin ensimmäiset voltit olivat aikamoista haahuilua. Unohdin että piti höllätä rohkeammin ulkoavuista.

Melko pian ruvettiin tekemään voltteja ravissakin, välillä istuttiin alas. Sitten tultiin keskilinjalle ja siitä väistettiin uralle. Ope oli yllättävän tyytyväinen, omasta mielestäni tuntui tahmealta ja hankalalta. Enkä saanut suunvuoroa. Käskettiin ravata paremmin eteen ja siihen kokeiltiin keventämistä ja sulkuajatusta. Parhaiten toimi samoin kuin Artsin kanssa eli ensin vain ns. linjaus lävistäjälle suorana ja väistö ihan loppuun. Oikean pohkeen väistö sujui heikommin. Tehtiin myös ohjastapäästöharjoitteita että saataisiin Assi tukeutumaan oikeaan ohjaan paremmin. Rupesin sitten miettimään että kai se Assillakin oli oikea. Kovin suurta eroa ei ollut.

Jossain noin puolessa välin tuntia kun istuin harjoitusravissa uraa pitkin niin Assi kavahti yhtäkkiä sivulle. Keikuin hetken aika kiikkerästi kyydissä mutta pysyin. En keksinyt sivuloikalle syytä. Omistaja veikkasi myöhemmin uusia valkoisia kouluaitoja (varastoitu seinän viereen). Oltiin tosiaan samasta kohtaa menty onnistuneesti samaan suuntaan jo monta kertaa aiemminkin ohi.

Välillä mentiin uraa pitkin ja tehtiin kulmiin salmiakin kulmia. Kuskia piti tänään suoristella molemmissa kierroksissa. Vastalaukat Assi nosti näppärästi. Myöhemmin pudotti kertaalleen pois (tosin vain raville) tyhjennyksen takia mutta sain komennettua takaisin laukkaan. Sekä myötä- että vastalaukassa pidettiin taas kerrallaan vain ns. yksi ohja kädessä. Kaarteissa taivutettiin sisään ja höllättiin tarpeeksi ulkoa, pitkillä sivuilla pidettiin ulko-ohja ja höllättiin enemmän sisältä. Lopputulemaksi haluttiin molempia ohjia käsiin mutta tarpeeksi kepeästi. Jotenkin noin. Ja kivasti Assi suorittikin. Pitkäksi ja matalaksi ei saanut päästää vaan muistaa myös pidätteet.

Loppuverkkaus aloitettiin taas kolmikaarisilla. Meidän piti ajatella tänään kaikki kaaret avoa menosuuntaan. Suoristus ja suunnanvaihto tulivat itselleni aika äkkiä. Ope oli kuitenkin tyytyväinen. Assi ravasi kivan lennokkaasti muttei tänään juossut missään vaiheessa alta.

Ongelmia:
alkuraveissa oli taas tuskaisen hidas
kesken tuntia loikkasi ravissa sivulle ja kuski horjui
alkuun tuli niin paljon ohjeita että olin ihan mutkalla
en aina tiennyt kummalle ope puhui
pudotti laukan raville kakkojen takia

Parannusta:
lähti liikkumaan kivasti
ei juossut alta
ei suurempaa kakkajumia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora