keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Pyöreämmälle kaulalle

Joulun alla Riitan tunteja oli enemmän tarjolla ja nyt luvassa oli heti keskiviikkona iltapäivästä jatkoa. Keli oli asteen verran pakkasella. Taas tuli Saku ja humma oli eiliseltä itseni jäljiltä. Jotain se oli käynyt yöllä telomassa, sillä vasemmassa kankussa oli turvotusta. Silmänkin vieressä pieni vekki. Sekä oli sangen märkä mutta se oli kuulemma rauhoituksen ja raspauksen jälkiperuja.

Poniope ravautti Sakun pihalla ja se liikkui puhtaasti. Eikä aristanut mistään. Tunnille siis. Tämä oli neljän hengen tunti, josta yksi jäi tulematta. Luksusta siis 3 hengen porukassa. Tosin poneille rajattiin jo valmiiksi pätkä maneesin toisesta päädystä, joten ihan koko maneesia ei saatu käyttöön.

Tänään tuntuman jälkeen aloitettiinkin ravissa. Vain hetken ehdin saada Sakua otteeseen kun jo komennettiin keventämään. Hetki mentiin ensin vapaasti ympäriinsä. Yllättävän taipuisasti avuilla ja kahdella ohjalla. Haettiin taas matalaa muotoa. Ope puhui että alku- ja loppuverkkaa ei pitäisi ratsastaa samoin. Tänään alkuverkassa aktivoitiin liikettä eteen parin askeleen ajaksi. Loppuverkasta taisi sanoa että se on enemmän jäähdyttelyä. Ehkä.

Sitten samat tehtävät kuin eilenkin. Eli ympyrällä pienempää ravia ja uraa pitkin isompaa. Ympyrällä Saku tuli kivasti kuulolle ja sain eilistä paremmin tunnusteltua. Mutta kun vasemmassa kierroksessa mentiin pidempään isompaa ravia uraa pitkin niin lähti huononemaan ja rupesi painamaan vasemmalle ohjalle. Hidastusyrityksestä taisi jännittää kaulansa ylös. En oikein ehtinyt edes huomata mitä tapahtui. Ohje taisi taas olla eteenratsastus. Meni vyöryväksi ja helpottui vasta kun palattiin ympyrälle pikkuraviin.

Jossain välissä tehtiin ravilävistäjiäkin.

Myöhemmin jatkettiin ravivolteilla. Oikea kierros oli paljon vasenta helpompi. Vaikka meitä oli vain 3 niin silti onnistuttiin ruuhkautumaan. Pitkille sivuille ei mahtunut volttaamaan kun päätyvolttaaja tukki reitin. Minulle tuli kommenttia että syvempään muotoon ja yhä piti työskennellä taivutusten kanssa. Melko hyvä ei riittänyt vaan kommenttia tuli heti jos Saku nousi muodostaan ylemmäs. Jota tapahtui mm. kulmissa. Hetken taas turhautti mutta totesin että hyvä vaan että nostetaan vaatimustasoa. Tosin jos tuli enemmän kommenttia putkeen niin meinasin mennä vähän puihin, joka heijastui heti Sakuun. Oma paineistuksensietoni ei ollut kovin hyvä.

Laukassa vaikeutettiin lisää ja nostojen jälkeen tehtiin 10 - 12 metrin laukkavoltteja. Suht ok mutten kouluradalla antaisi silti juuri 5,5 parempia numeroita. Aina oli vähän jotain pielessä. Jos ei muuta niin tuli vähän pullahtaneita muotopuolia. Oikea sujui paremmin. Kerran vai pari nousi väärä laukka, huomasin heti ekasta askeleesta ja sain melko nopsaa korjattua.

Loppuraveissa sama juttu kuin eilen. Kulki suht rentona ja matalana mutta vähän meinasi lähteä kiirehtimään, jos en vahtinut tarkasti. Pidätteistä meinasi hidastaa liikaakin ja menosta tuli vähän epätasaista. Tässä vaiheessa ope puuttui vinouteeni. Käski painaa vasenta jalkaa paremmin alas. Loppukäynneissä tarvitsin vielä lisäselitystä tähän. Ongelma tunnistettiin samaksi (vasen hartia alempana, oikea jalka menee edemmäs, vasen taaemmas, paino ei pysy keskellä) mutta korjausehdotus oli taas vähän erilainen kuin muilla opeilla.

Tänään olikin hassua jättää Saku sisälle odottelemaan hommien jatkumista myöhemmin.

Ongelmia:
pyöreä muoto ei säilynyt jatkuvasti
reippaammassa ravissa rupesi painamaan vasemmalle ohjalle
laukka nousi kerran vai pari väärin
kolmellakin ratsastajalla tuli ruuhkaa volteille
toimin huonosti paineistettuna
kuski oli mutkalla

Parannusta:
Saku oli alkuun sangen hyvä
muistin kehua paljon
sain säädeltyä menoa
suht tasaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora