torstai 6. joulukuuta 2018

Ratsastustunti Hempan hikitreeniksi

Itsenäisyyspäivänä olin vapaalla. Päivä meni reissussa, joten en ehtinyt maastoilemaan valoisalla. Ratsastustunti oli siinä vaiheessa hyvä vaihtoehto. Pääsin seiskan tunnille mukaan ja oli iloinen yllätys että ratsukoita oli tunnilla vain 3. Keli oli jokusen asteen pakkasella ja kentällä lumipohja. Hempalla 4 hokkia joka jalassa.

Humma löytyi pihatosta ja tuli huhuilusta portille (kuten kaikki muutkin).

Alkuverkat tehtiin sangen pitkälle juuri kuten olisin itsekin lähtenyt työstämään. Pidemmällä ohjalla reilusti jopa ylitaivuttaen molempiin suuntiin. Ympyrää ja volttia. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Pitkille sivuille sai myöhemmin tehdä loivia kiemuroita. Hemppa oli hetkittäin hyvä, sitten nosti nokkaa. En saanut kovin helposti pohkeen eteen. Välikäyntejä tehtiin hyvin maltillisesti.

Seuraava homma oli harjoitusravissa väistättää välillä takasia ulos. Kovin samaan tapaan kuin Assilla ollaan viime aikoina tehty. Hemppa oli vasemmassa ohjassa kiinni ja oikeassa kierroksessa halusi mutkaantua liikaa. Vasen käteni ei meinannut kestää ja kyynärvartta rupesi kivistämään. Ihan uudenlaista, yleensä kun vain oikea käsi on hiiren käytöstä sökö. Välillä usvattelin pitkät sivut suoraan ja tein samalla muutamat temponvaihtelut. Lähti ok mutta taisi mennä kiireiseksi. Väistöissä tuli välillä kommenttia että pitäisi edetä paremmin. Alkutunnista jos yhtään löysäsin vasemmasta ohjasta niin turpa kääntyi heti oikealle. Koko humma tuntui painuvan vasempaan. Tuli hyviäkin hetkiä muttei tasoittunut hyväksi. Mukana oli kouluraippa ja sillä kesti hipaista pohkeen taakse. Pieni hätkähdys tuli mutta myös toivottu reaktio. Eikä jäänyt jännittyneeksi.

Laukat otettiin vasta melko lopputunnista. Toisessa päässä toiseen suuntaan ja toisessa toiseen, ympyröillä. Ope käski ensin edetä kunnolla. Itse en halunnut päästää Hemppaa juoksemaan epämääräisen pitkänä vaan vaadin itse ensin asiallisen raamin ja sitten vasta lähdin kasvattamaan laukkaa. Meni jalasta eteen muttei erityisen reippaasti. Sitten vähän säädeltiin ja ajateltiin tässäkin takasten väistätystä ulos (astumista alle). Suunta vaihdettiin ravisiirtymän kautta. Ensin vähän hutiloin ja Hemppa vyöryi pää ylhäällä. Asetus uuteen suuntaan ennen nostoa, toivoi ope.

Loppuravissa annettiin taas venyttää tuntumalla pidemmälle kaulalle. Vähän tuntui kiireiseltä eikä vastannut pidätteisiini niin hyvin kuin olisin halunnut. Ihan ok kuitenkin. Liikkui kuulemma paljon paremmin kuin alkuviikosta, silloin laukka oli ollut todella köpöä. Nyt teki myös hommia sillä hikosi läpimäräksi. Sai jäädä yöksi talliin kuivumaan ja lepäilemään.

Ongelmia:
oli alkuun aika kankea
oli vasemmassa ohjassa kiinni
oikeassa kierroksessa meinasi olla aika mutkalla
yksi pikkusäikky ohikulkijoista

Parannusta:
ei loikkinut omiaan
pystyi koskettamaan raipalla pohkeen taakse ilman suurempaa hätkyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora