maanantai 3. joulukuuta 2018

Itsenäisiä siirtymiä

Maanantai jäi jahkailun tasolle ja lopulta päädyin menemään Assilla itsenäisesti. Unohduin taas töihin ja tallireissu jäi iltaan. Maneesiin mennessä Assi oli kuudes hevonen siellä. Lopulta jäimme kuitenkin keskenämme. Pihalla oli pari astetta pakkasta ja viimoi vähän lunta. Onni on valoisa ja lämpimähkö maneesi!

Alkukäynnit menin kerrankin kelloon katsoen ajan kanssa. Assi kulki hetkittäin kivan reippaasti. Nyt tein alkuverkan vähän yhdistelmää viime aikojen hommista. Pidemmällä ohjalla taivuttelua ja salmiakin kulmia sisään taivuttaen ja takasia ulos väistäen. Suorilla pohkeista eteen. Ei pahoja tahmailuja. Ensimmäinen laukkakin taisi nousta ihan näppärästi. Vähän oli pitkä ja etupainoinen alkuun mutta eteni ihan hyvin. Vaikka yritin pitää käteni vakaana niin aukoi suuta. Alkulaukoissa huomasin peileistä oman istuntani kamalan heijauksen. Enkä osannut vakauttaa sitä pois. Myöhemmin arvelin että Assin itsensä kantamisella on jotain tekemistä sen kanssa miten vakaasti laukassa saa istuttua. Otin myös pätkät vastalaukkaa uraa pitkin ja jokusen ympyrän.

En tehnyt mitään kovin ihmeitä tehtäviä. Kolmikaarisia ja ympyröitä. Siirtymiä. Ravissa vauhtia oli pikemminkin liikaa kuin liian vähän. Jossain vaiheessa vähän juoksi alta. Käynnistä rikkoi kolmesti raviin kun pyysin aktiivisempaa käyntiä.

Lopuksi innostuin hinkuttelemaan siirtymiä ympyrällä tiuhaan. Assi skarppasi ja keskittyi hienosti. Laukat nousivat näppärästi ja aina oikein. Tosin turpa nousi nostoissa. Alassiirtymissä yritin miettiä käsiäni open viime kerran oppien mukaan. Hyvin Assi tiesi tahdonko käynnistä raviin vai laukkaan. Tehtiin pari peruutustakin, lähinnä halusin painoa takasille. Pysähdyksissä jäi edestä avoimeksi jos en keskittynyt kunnolla. Vähän taas kuumahti. Ravipätkillä meinasi lähteä kauhomaan. Helpommin sai ravista käyntiin kuin oikeasti malttamaan ravissa. Ja näitä molempiin suuntiin. Laukat paranivat melko itsestään paljon ryhdikkäämmiksi.

Loppuun tein samoin kuin viimeksi eli pyörittelin voltteja ravissa ja asetin sisään ja ulos. Yritin malttaa höllätä toisesta ohjasta kunnolla. Kelvollista, muttei niin siististi kuin open kanssa. Tuntui juoksevan lapa ulkona. Oikeassa kierroksessa kääntyi paljon huonommin. Veikkaan että osasyy oli oikea jalkani, joka jostain syystä halusi olla turhan tiiviisti kiinni.

Loppukäynneissä Assi ei enää hiihtänyt. Tulin alas selästä taluttamaan kun tallityöntekijä huikkasi lähtevänsä. Ja nyt halusin kokeilla miten hereillä Assi on ja tehtiin temponmuutoksia taluttaen. Sain Assin lopulta raviinkin mutta vaati useamman toiston että helpottui.

Ongelmia:
en saanut ihan niin hyvin pois lavoiltaan kuin olisin halunnut
asetusten vaihtaminen aiheutti vähän vänkäilyä
lopuksi oli turhan kiireinen

Parannusta:
ei jumeja
teki siirtymät ihanan tarkasti ja täsmällisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora