maanantai 10. joulukuuta 2018

Yllättävän hyvää menoa Assilta itsenäisellä

Maanantaina oli taas tallipäivä Assin luona. Iltapäivällä oli vielä ns. kesäkeli mutta tallireissun aikana tuli taas talvi ja valkeaa. Keli nollan ympärillä. Itselläni maanantaiväsymys.

Tänään skarppasin taas sen kanssa että Assin pitää seistä selkäännousussa paikallaan. Vähän yritti hiippailla ja sitten oli taas penkkiä jalkojen vieressä niin etten päässyt pakittamaan. Ei kuitenkaan monta askelta ehtinyt siirtyä.

Kävelin taas kellon kanssa 10 minuuttia pitkin ohjin. Sitten pikkuhiljaa ohjia vähän lyhemmiksi ja hommia käynnissä. Oli sangen nukkuvaa menoa. Tämän päivän suurimmat patistelut piti tehdä siinä kun pyysin ensimmäistä kertaa raviin. Ravissa ei ollut hirveästi vauhtia. Raippa ei juuri auttanut. Hieman yllättäen laukat nousivat kuitenkin näppärästi. Siinäkin sai usutella eikä päästy lennokkaaseen asti. Lähinnä uraa pitkin eteen.

Välikäyntien jälkeen yllätyin kovasti kun ohjat tuntumalla Assi kävelikin ryhdikkäästi. Ja nosti ravin helposti. Sekä oli ravissa taipuisa ja tasainen molempiin suuntiin. Parani vielä kun sain skarpattua itseäni vielä pystymmäksi ja käsiä tasaisemmiksi. Suun aukominen väheni olemattomiin. En sitten jaksanut tehdä kovin ihmeitä. Keventelin jotain kolmikaarisia ja ympyröitä. Oikeassa kierroksessa alkuverkassa esiintynyt ulosliirailu väheni sekin. Sama ongelma kuin Hempalla.

Laukat olivat nekin käsittämättömän tasaisia. Assi kantoi itsensä ja rullasi rennosti eteen. Vasen laukka oli ihanasti helpompaa kuin eilen Hempalla. Ja vaikeampi oikeakin tasoittui pienen alkunykimisen jälkeen helpoksi. Enpä sitten tässäkään oikein kummempia tehnyt kuin nautin menosta.

Assi teki tarpeensa välikäyntien jälkeen. Ehdotti pysähtymistä mutta sain kopisteltua käyntiin. Eikä tarvinnut edes pyytää kovin kovasti. Eikä jumitellut kierrostolkulla ennen.

Loppuraveihin lähti juoksentelemaan. Yritin muistella mitä tässä kannattaa tehdä. En lähtenyt hidastamaan ohjalla vaan taivutin ja pyysin lisää vauhtia. Kivan lennokkaat lävistäjät tuli. Tosin ei ne jalat kovin korkealle nousseet. Pikkuhiljaa malttoi ravata rauhallisemminkin. Vasta tämän jälkeen lähdin antamaan pidempää ohjaa. Ei lähtenyt kiihdyttämään mutta pari kertaa karkasi muodosta ja tuntumalta. Olisin toki voinut tehdä tämän vielä huolellisemminkin. Mutta sitten vain korjattiin. Lopulta päästin siitä käyntiin.

Assin mielestä loppukäynnit eivät tainneet olla tarpeeksi pitkät, sillä ei halunnut pysähtyä pyynnöstäni. Nappasin sitten takin päälle ja jäin matkustelemaan kyytiin. Käveli vielä 5 minuuttia ympäriinsä (vasen kierros, soikio). Sitten riitti Assillekin.

Tuhmailin vielä sen verran että siivousreissulla annoin hepan olla vierellä irti. Ei tehnyt mitään liikkeitä omiin suuntiinsa vaan seurasi nätisti. Siivousvälineiden kanssa oli helpompaa kun Assi ei ollut välissä hyörimässä vaan seisoi kauniisti aloillaan. Lopuksi vielä "talutin" pari kierrosta ympäri ja piti ottaa pari raviaskelta. Aika tiukassa oli taas mutta irtosi.

Ongelmia:
alkuverkassa oli hidas
meinasi pysähtyä tarpeilleen
lopuksi yritti juosta alta

Parannusta:
työskentelypätkän oli poikkeuksellisen hyvä ja tasainen
siivoaminen oli helpompaa kun ratsu oli irti
lumisadetta oli kivempi katsoa maneesin ikkunoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora