maanantai 17. huhtikuuta 2017

Muutoksia suunnitelmiin

Maanantaina piti olla luvassa koulutunti Hempalla Annen seurana. Maneesissa oli kuitenkin esterata valmiina ja ope kysyi että tahdotaanko hypätä. Olin avoin kaikille vaihtoehdoille ja varustin Hempan hyppyhommia varten.

Toisin kävi ja eilen maneesissa oikeassa kierroksessa lopussa ilmennyt epämääräisyys oli nyt selvää tahdittamista. Suoralla ja vasemmassa kierroksessa ei niin selvästi mutta varsinkin tiukemmissa käännöksissä oikealle nyökkäsi selvästi. Ope tiiraili vian toiseen etuseen.

Eipä siis muuta kuin Hemppa pois ja korvaava ratsu tilalle. Tarjolle tuli valmiiksi harjattu Pave, jolla Anne aikoi jatkaa itsenäiselle. Sillä siis esteille. Turvaliivikin oli autossa.

Alkuverkassa Pave kulki kaikkea muuta kuin kauniisti. Lopulta rupesi vähän tasoittumaan ja laukat meni jo vahvasti sinnepäin. Verkkahypyt hypättiin ympyrällä pystylle ja seinältä sisälle linjatulla okserilla. Samoja kommentteja kuin aiemminkin. Pidä selkä suorana. Taas tuntui että kädet loppuvat kesken kun Pave hyppäsi pitkänä. Mutta meni innolla, ehkä vähän liiankin ja vähän kiihdytteli kohti esteitä.

Sitten loikattiin muistaakseni ensin pelkkä askeleen sarja, sitten perään kaareva linja. Lopulta koko rata.

Oma versio päivän radasta.

Jo verkkahypyissä esteet oli käyneet meillä kasikympissä. Radan korkeus oli samaa luokka. Ei huolettanut ja luottavaisesti Pave esteet loikki. Ykköselle ei ihan noussut ja otettiin puomi mukaan. Kolinaa tuli muiltakin esteiltä mutta loput pysyivät ylhäällä. Oliko ykkösen jälkeen kun oli väärä laukka ja sain raville vasta kulmassa ja sielläkin vaati aika ronskit otteet. 17 metrin kakkos-kolmoslinjalle vauhti kiihtyi mutta tajusin tämän ajoissa ja sain pidätteet riittävästi läpi jotta 4 askelta mahtui. Sarja ok, taisi löytyä myötälaukat ja vesimattoa ei tuijoteltu edelleenkään.

Ei olisi haitannut vaikka olisi nostettu lisää mutta meidän hypyt oli tässä. En loppuverkannut vaan kävelin hetken. Ravista olisi tullut vain paha mieli. Sitten Anne rupesi himoitsemaan Pavea ja antoi Tupun vaihdossa. Ensimmäistä kertaa ikinä sen kyytiin.

Tuli lupa myös ravata Tupulla. Vähän erilaiset loppukäynnit eli ensin yritin saada tammaa avuille ja pyöristymään. Sangen heikkoa. Kipitteli. Tein voltteja ja pitkille sivuille väistöjä. Vähän koheni. Oikeaan ravasin yhden ympyrän, yllättävän asiallinen. Vasempaan sitten kipitteli ja kaatui eikä ravista tullut kolmessa ympyrässä hyvää, joten siirryin takaisin käyntiin. Pyörittelin muutaman voltin että sain tamman kuulolle ja annoin pitkät ohjat.

Tunnin olin yhteensä näiden kolmen hepan kyydissä. Harmi Hemppaa mutta Pave oli ihan hauska. Tupusta en päässyt näin lyhyessä ajassa jyvälle.

Ongelmia:
Hemppa ep
kuskin selkä pyöristyi yhä hypyissä
alkuravit Pave juoksi pää pystyssä

Parannusta:
kaikesta helposti yli

Hanski kuvasi vikan ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora