torstai 13. huhtikuuta 2017

Kiemurtelusta näppärään kääntymiseen

Torstaina oltiin tuntikaverin kanssa taas kaksin hyppytunnilla. Arvelin oikein että Listra ei hyppää tällä tunnilla mutta korvaavan ratsun veikkaukseni (Limoza, Kropek) menivät onneksi väärin ja sain jatkaa Wanella. Tarha oli aikamoinen mutaläärä eikä poni halunnut tulla portille. Suokit kyllä tunkivat. Kun Wane lähti yrityksistäni karkuun niin totesin että teen kuten ope ja avasin portin. Hepat kipittivät karsinoihinsa ja vältyin mutailulta. Keli oli aurinkoinen +3°C mutta välillä satoi myös lunta.

Esteitä kasattiin kentälle 4. Tällä kertaa laitettiin kaikki pystyiksi. 22 metrin suora linja ja 24 metrin kaareva. Tuntikaveri keksi vesimaton ja pidin ideaa loistavana. Mitenköhän en nähnyt vesimattoa viikko sitten?

Oma versio päivän radasta.

Alkutunti tehtiin kevyen istunnan harjoituksia kaikissa askellajeissa. Ensin pitkin ohjin, sitten tuntumalla. Välillä ilman jalustimia. Wane eteni kun pyysin (ei kannuksia) eikä tarvinnut pahemmin komentaakaan. Satulassa istuessani unohduin välillä liian etukenoon, muuten oli kuulemma oikein hyvä. Geelipöksyt ovat tällaisiin tehtäviin loistavat. Niiden paikoista kun voisi melkein liimata seinällekin.

Ensimmäinen hyppy tultiin ravissa, muut laukassa. Ensin piirroksen estettä 1, sitten 6. Korkeutta n. 60 - 80 cm. Poni eteni ja hyppäsi ihan ok. Lopulta muistin tähdätä myös keskelle. Siitä ei ope tänään sanonut.

Ensimmäisellä kierroksella tultiin lyhyempi radanpätkä, esteet 1 - 4 ja 6. Jo tässä vaiheessa meinasi olla ongelmia muistaa. Otettiin neloselle kielto koska en tajunnut yhtään miten tie kannattaisi ratsastaa. Väärässä laukassa ihan vinosti niin eihän se poni mennyt. Samaa toistettiin myöhemmin lisää. Pari kertaa taidettiin päästä kiellotta.

Pidempi rata tultiin kai 5 kertaa. Kertaalleen pikkukorkeudella ja kolmesti n. 80 senttisenä. En katsonut tarkkaan joten saattoi olla rahtusen enemmänkin.

Kaareva tie kakkoselta kolmoselle sujui alkuun ihan ok ja lopuksi oikein hyvin. Siitä olin positiivisesti yllättynyt. Meille vaikea oli kutosen jälkeinen kaarre vasemmalle. Poni ajatteli oikealle enkä informoinut tarpeeksi hyvin. Kaksi ensimmäistä kertaa keikuin kyydissä aika huterasti. Pysyin kuitenkin. Ekalla kerralla hukkasin tässä oikean jalustimen enkä saanut sitä takaisin, joten menin loppuradan ilman. Yllätyin siitä miten hyvin saatiin tämäkin kaarre toimimaan kun kerroin ponille minne mennään. Ei puskemista!

Myös kasille tulo oli hankala kun en ensin tajunnut linjata seiskalta kunnolla päätyyn. Kasi oli aika lähellä päätyaitaa enkä ehtinyt suoristaa kunnolla. 7 askeleella väli taidettiin kuitenkin joka kerta tulla.

Yksi kierros meni pipariksi heti alkuun kun poni ei edennyt. Kolmosen jälkeen oli pakko ottaa stoppi ja todeta ettei onnistu. Mietin vauhtikierrosta mutta ope käski ottaa uudestaan alusta.

Vesimattoa ei katseltu. Paremmin apujen väliin ja ohjat kunnolla käteen. Paranihan se. Pelkäsin loppua kohti että poni hyytyy mutta viimeinenkin kierros oli ihan siisti. Toki itselleni raskasta. Kiellon jälkeen kun sain ponin oikeasti tuntumalle ja pohkeesta imemään kohti ohjaa niin kolme seuraavaa hyppyä olivat oikein kivoja.

Kaverin hypätessä annoin ponin olla aavistuksen pidemmällä ohjalla käynnissä mutta kuitenkin tuntumalla. Yllätti että tästä kun pyysin loppuraveihin niin muoto pysyi täsmälleen samana eli sangen pyöreänä. Ehdin välissä huikata opelle että miltä näyttää ja kuulemma hyvältä. Taivutukset olisivat voineet tulla letkeämmin mutta sangen hyvä. Hetkittäin jopa ihan kevyt.

Loppukäynnit käytiin laavulla ja tultiin yläreittiä takaisin. Oikein kiva tunti.

Ongelmia:
kiellot neloselle
välillä oli vähän hidas

Parannusta:
kaarteet oli ihan yllättävän hyviä
ei pysähtynyt kertaakaan esteen eteen
hitaastakin vauhdista mönki yli
välillä lähti rohkeasti kauempaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora