perjantai 14. huhtikuuta 2017

Jähmeilyä

Perjantaina pääsin myös Aaltikselle koulutunnille. Perjantain estetuntia ei kuulemma enää olekaan. Ratsukoita tunnilla oli 7 ja alleni sain ensimmäistä kertaa Armaan (Armaksen). Muhku, luultavasti virolainen ruuna. Kuvittelin junnuksi mutta onhan se jo 7 v.

Kuulemma vähän kiemura ja eteenpäin ratsastettava. Sekä saattaa säikkyä.

Maneesissa vähän hätkähti jotain juuri kun olin päässyt selkään ja ravasi vähän. Muita lähtöjään ei esitellyt. Muhkusta olemuksestaan huolimatta on kuulemma hyvin sukkela liikkeissään. Alkuverkan ohjeet oli saada vasenta lapaa sisään ja taivuttaa huolellisesti vasemmalle. Jos jyräilee niin tuli vinkkinä pysäyttää ja peruuttaa. Enemmän ongelma oli saada pohkeita läpi tai taivutuksia. Ei halunnut seurata sisäohjaa ja tahmeammalla ohjasotteella sain vain käteni kipeäksi. Käynnissä piti eniten muistutella eteen.

Ravissa ja laukassa ei mitään kovin ihmeitä eroja. Kuviona tultiin mikinpäätä. Lähinnä ravissa muistaakseni. Toiselle ison ympyrän puoliskolle kaivattiin avoa. Ei mitään käsitystä tuliko sitä mutta ope oli tyytyväisen oloinen. Välillä tuli jotain tarkentavia pyyntöjä mutta taisin saada asiat riittävällä tasolla ratsusta irti. Kuskin jalkoja käskettiin monesti alas. Vaikeaa!

Laukat otettiin ympyröillä. Meitä oli keskiympyrällä 3 ja meidän piti nostaa ennen muita riskien minimoimiseksi. Meni ihan siististi ja laukattiin monta kierrosta putkeen. Ei mitään kovin kaunista mutta ohjautuvaa ja hieman säädeltävääkin. Ei oltu kaverin hännässä eikä tientukkona. Taisi sieltä jotain asetuksentynkääkin löytyä.

Ihan toimiva ratsu mutta sen verran työläs etten ihastunut. Loppuverkassa rupesi taas hidastumaan. Jähmeä kuvasti tunteitani Armaasta.

Ongelmia:
en saanut juuri myötäämään tuntumalle
kuskin jalat nousi
käynnissä oli hitaahko

Parannusta:
ei pöljäillyt omiaan
ohjautui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora