lauantai 29. huhtikuuta 2017

Ei ihan iskussa mutta silti suht hyvin

Lauantaina menin Hempalla estetunnille. Ensimmäinen kerta ratsailla sitten maanantain. Välissä toivuin flunssasta enkä vieläkään ollut ihan normaali. Hempan jalat tutkin tarkkaan ja kaikki olivat kylmät. Hempalle laitoin korvahupun ja martingaalin. Ratsukoita tunnille tuli 4. Esteitä kasattiin lävistäjälle 2 laukan sarja, 9 m. Pysty ja okseri. Vasempaan reunaan kaareva linja pysty ja okseri, meille siihen 6 laukkaa. Toiselle pitkälle sivulle okseri melko keskelle sekä paikkoja vaihtavat kavaletit.

Alkuverkka lähti liikkeelle aika sukkelasti. Ope puhui laukoista jo siinä vaiheessa kun keräilin ohjia tuntumalle. Mutta tänään Hemppa ei protestoinut alkuun vaan lähti nöyränä hommiin. Eilinen sillä oli ollut vapaa. Taivutteluja ja temponmuutoksia. Vähän pääsi taas venähtämään pitkäksi enkä huomannut. Kankeahko muttei onneksi pahimmasta päästä. Verkassa tehtiin vaihdot kavaleteilla kertaalleen. Vasemmalle ei vaihtanut mutta oikeaan vaihtoi.

Ensimmäinen hyppytehtävä oli täyskaarrot pitkällä sivulla ristikoiden yli. Niihin haettiin vaihtoja. Mentiin aika reippaasti ja taas tuntui ettei ole ihan homma kontrollissa. Vaihtoi kuitenkin lähes kaiken. Ope halusi ponnistuspaikkoja lähemmäs ja lopulta osasin senkin kaarretta kasvattamalla.

Sitten loikattiin sarja ja puomi + okseri. Puomille ja okserille tuli useampi bonuskierros enkä millään meinannut saada askelta osumaan puomille. Kerran taidettiin pudottaa. Okseri nousi joka välissä ja oli lopuksi ehkä 95 tai metrin. Helposti yli. Tosin välissä Hemppa valui vasemmalle eli seinälle eikä hypätty ihan keskeltä. Yritin ajatella jalkoja alas mutta silti en ollut hypyissä mukana kuten olisin halunnut.

Lopuksi tultiin vielä rataa. Jo tätä ennen Hemppa tuntui taas vähän epämääräiseltä ravissa oikeaan kierrokseen kaarteissa. Ei jatkuvasti mutta hetkittäin. Opekin näki tämän. Hypättiin silti.

Sarja, laukanvaihto kavaletilla, kaareva linja ja okseri. Korkeutta ehkä 90 cm. Joku väärä laukka taisi olla mutta kaikesta mentiin kuitenkin yli. Yhä meno tuntui vähän holtittomalta vaikka yritin vaikuttaa. Saatiin vielä minikierros päälle ja esteet nousi lisää. Kaareva linja ja sarja perään. Ei mitään hajua millainen tie tehtiin kaarevalle mutta askeleet osui ok. Sarjalle tultiin ekalle vähän juureen. Ope taisi pyytää välissä eteen, minä taisin pidättää. Ihan ok paikkaan tultiin kai b-osalle ja helposti yli. Enkä ollut okserihypyissä ihan yhtä kamalasti mukana kuin viimeksi kisoissa. Tosin okseritkin oli lyhyitä enemmän pystymäisiä.

Jälkitiirailu paljasti että kaarevan linjan jälkimmäinen taisi olla 105 ja sarjan b ehkä metrin. Eikä korkeus ahdistanut yhtään. Tämä tekee itselleni ihan hyvää että välillä on joku isompikin este. Pää tietää että ei se ole se korkeus ja yli päästään kyllä.

Loppuraveissa Hempan hetkittäinen könkkäys näkyi taas kaarteissa oikealle. Kavioissa ei tuntunut mitään mutta oej vuohisen sisäsyrjä oli kuuma. Saa nähdä onko ratsu huomenna kisakunnossa.

Ongelmia:
pari pudotusta
pientä protestointia välillä esteiden jälkeen
tuntui vähän holtittomalta
vääriä laukkoja

Parannusta:
kaikesta yli
osa laukoista vaihtui
105 cm ei tuntunut pahalta korkeudelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora