keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Lisää ympyröitä ja hyvää laukkaa

Keskiviikkona olin 6 päivän tauon jälkeen taas Mallulla. Koulutunnille meitä tuli tänään 6 hengen ryhmä. Sain onneksi Listran ja se oli valmiiksi hommissa. Taas niin virtaisana että edellisen tunnin kuski keikahti alas. En nähnyt.

Vihdoin oli koko kenttä kuiva ja käytössä, luksusta.

Käynnissä tamma oli hitaahko. Taisi olla heti alkukäyntien jälkeen kun jakaannuttiin omille ympyröillemme. Koon puolesta oli kyllä lähempänä volttia. Käynnissä ja ravissa Listra reagoi pohkeisiin vähän hitaasti. Vaikka ohje oli ettei heti tarvitse lyhentää hirveästi niin koska tamma oli tunnin jo jumpannut alle niin lyhensin ohjat. Siitä tuli positiivista palautetta.

Päästiin ravissa open syyniin ekana. Etuosaa keskemmäs, pienennä volttia. Käännä ulkoavuilla ja taivuta sisäpohkeen ympäri. Ihan ok. Itseäni meinasi ruveta huippaamaan kun kierrostolkulla mentiin samaa.

Ympyrällä otettiin myös laukat. Vautsi! Nosti tasaisesti ja laukkasi kuulolla ja lyhyenä. Eikä taivuttaminenkaan tuntunut hankalalta. Keskityin omaan istuntaani ja suht helppo oli olla kyydissä. Laukasta käyntiinkin päästiin vain yhden raviaskeleen kautta.

Melko pitkään pyörittiin ympyröillä ja meni aika pitkään ennen kuin saatiin seuraava lepohetki. Sitä tamma selvästi jo kaipasi.

Lopulta jatkettiin koko uraa ja otettiin laukkoja. Parilla sivulla sai pyytää enemmän eteen. Yritin tehdä sen hallitusti päästämättä koko ratsua pitkäksi. Kertaalleen venytti hyvin mutta sitten spurttasi omiaan ja jarrut menivät epäkuntoon. Onneksi ympyrän pyöräyttäminen palautti hallinnan nopeasti. Hyvät erot tuli mutta Listra rupesi tuntumaan siltä että nyt vasta pääsee vauhtiin. Jos olisin herpaantunut niin olisi saattanut löytyä kutos- ja ehkä se seiskavaihdekin.

Loppuraveissa oli yhä suht hyvä. Itse en huomannut voltin lopun uloskarkailua. Pidätteitä ulkoa apuun. Yhä vähän jännittyi metsäpuolella. Silti päästiin ravia pidemmälläkin ohjalla. Sangen hyvä tunti. Eikä kuskin kipeä olkapää ja huonosti kääntyvä pää juuri haitanneet. En muista miksi olin jumissa.

Ongelmia:
ihan alkutunnista olisi voinut tulla enemmän palautetta
kuskin pää meinasi mennä ympyröistä pökkyrälle
yksi laukkaspurtti kun jarrut vähän hajosi
ei ollut ihan avuilla koska toisesta ohjasta hellittämällä pää kääntyi

Parannusta:
laukkasi lyhyenä ja tasaisemmin kuin aiemmin
siirtymät laukasta käyntiin vain yhden raviaskeleen kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora