torstai 6. huhtikuuta 2017

Bonuskierroksilla hiekkaan

Torstaina oli taas lämmin ja aurinkoinen päivä. Hepat oli vielä tarhassa ja menin heti kaurojen kanssa noutamaan Listraa. Gizma tuli ensin ja hetken empimisen jälkeen myös Listra tuli luokse. Ei tarvinnut pyydystää yhtään ja antoi kiinni. Selvästi oli pyöritty tarhassa sillä koko tamma oli yhtä mutapaakkua. Harjasin puomilla ja raakkaukseen meni pieni ikuisuus.

Muita kuskeja ei tänään tullut. Lähestyvien kisojen takia tunti kuitenkin pidettiin. Kasasin esteitä kaksi pystyä takareunalle 18 metrin välein ja keskelle okserin.

Alkuverkassa sain nyt luvan kanssa hölkötellä ravissakin pidemmällä ohjalla. Listra oli vähän omilla kierroksillaan ja jännittyi metsäpäädyssä. Tuntumalla tuli aika hyväksi. Paljon parempi kuin eilen. Vähän siirtymiä. Käynnistä seis, ravista seis. Käynnistä laukkaan ja takaisin. Heppa oli lyhyt ja ope tyytyväinen. Istuinkin kuulemma levollisesti.

Hypyt aloitettiin ympyrällä ristikolla. Siistiä ja tasaista. Molempiin suuntiin. Sitten pystyllä sama ja kaivattiin vähän lyhyempää kaarretta esteelle. Tähtää keskelle estettä, jalat alas. Kun este nousi lisää niin tuli ponnistuspaikkapulma. En hyppyyttänyt kauempaa vaan odotin vielä yhtä askelta. Listran mielestä taisi mennä liian lähelle ja lopulta päätti koukata ohi. Minä koukkasin kenttään. Lonkka edellä. Ei paha.

Takaisin kyytiin ja ensin vähän turvallisemmalla tiellä yli. Ihan yhtä tiukkaa en uskaltanut tehdä mutta lyhyemmälläkin ok. Samoin toinen suunta.

Sitten hypättiin kaikki esteet. Ekalla kerralla linjan väliin tuli ihan kamalaa kiemuraa. Selvittiin kuitenkin toisestakin yli. Sakkona heti perään uudestaan. Nyt siististi neljällä. Jälkimmäisen jälkeen kunnolla kiinni ja ylimääräiset menohalut haltuun. Okserilla vähän venytti nenää ja tuijotti alle laittamaani pressua. Yli kuitenkin. Tultiinkohan toinenkin kerta?

Sitten toisesta suunnasta sama juttu. Ohi mennyt traktori ei sotkenut pasmoja pahasti tai niin ainakin kuvittelin. Ekalle tultiin lähelle ja tuli pieni hyppy. En tehnyt kunnon päätöstä että tullaanko neljällä vai viidellä. Odotin viidettä. Listra teki oman päätöksensä ja veti kamalan banzai-loikan kaukaa. Vietti samalla vähän sisään. En ollut hypyssä yhtään mukana ja sen jälkeen keikahdin aidan puolelle alas. Luulin tippuneeni heti esteen jälkeen mutta olinkin reilu kymmenen metrin päässä aidalla. Tässä vaiheessa oli onneksi jo turvaliivi päällä. Mätkähdin suoraan selälleni ja taisi pehmentää laskua. Tamma juoksi portille mutta antoi opelle kiinni.

Takaisin kyytiin ja uudestaan. Nyt tultiin ekalle paremmin ja sujuttiin väli neljällä. Ilman kamalia kiemuroita. Lähestymisissä ope huusi että jalat kiinni. En osaa sanoa oliko ne. Okseri näytti isolta mutta yli päästiin. Taidettiin tulla vielä toinen kierros ja nyt meni helposti. Hyppy okserille tuntui hassun pieneltä.

Kuvittelin esteet kamalan isoiksi mutta metsäpäädyn pysty oli 90 cm, meidän ongelmapystymme rahtusen päälle metrin ja okseri metrin. Eihän ne edes olleet isoja. Mikä lie että tänään en osannut. Vastoin odotuksia ope oli menoomme kuitenkin tyytyväinen. Kehui hyvistä hypyistä. Käski vielä pitää jalat paremmin alhaalla.

Loppuverkat käytiin hölköttelemässä laavulla. Yläreitti ei ollut enää niin pahasti jäässä kuin viimeksi. Alatie ehkä puoliksi. Kivan rauhassa tamma oli yksin metsässä. Odotin jännittyneempää ja kiireisempää.

En oikein tiedä että lohduttiko tällainen kisavalmistelu. Enpähän ainakaan luota liikaa.

Ongelmia:
heppa oli omilla kierroksillaan
kuski ei pysynyt kyydissä

Parannusta:
sileällä oli hyvä
verkkahypyt ympyrällä meni siististi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora