maanantai 10. huhtikuuta 2017

Märkää, hämärää ja vähän kiemuraista mutta kaikesta yli

Maanantaina oli taas estetunnin vuoro. Päivällä oli jopa päälle +10°C kunnes iltasella iski kaatosade niskaan ja lämpötilakin putosi kuuteen. Kenttä ehti parin tunnin sateesta mennä paikoin veteläksi. Onneksi oli kuivempiakin kohtia. Ratsukoita meidän tunnille tuli 4 ja poikkeuksellisesti kaikki hepat olivat jo edellisellä pikkuestetunnilla hommissa ja esteetkin siksi valmiina. Minulle osui Wanesa ja kaikki olivat ratsuihinsa tyytyväisiä.

Onneksi ihan koko tuntia ei satanut. Vaatteet pitivät veden ulkopuolella.

Pyysin ponin alusta asti liikkeelle. Kannuksia ei ollut. Esteraippa. Eteni kelvollisesti mutta pieni oma lisämauste olisi ollut tervetullutta. Nyt uuvahti jos nautin matkasta. Ei ollut kovin taipuisa tai erityisen hyvin avuilla. Parani pikkuhiljaa. Käynnissä ja ravissa jo tultiin ristikon yli voltilla. Tässäkin huomasi taipumispulmat. Laukassa myöhemmin sama. Itse laukan sain kelvolliseksi mutta vaati muutaman yrityksen että pysyttiin voltti laukassa. Sitten helpotti. Esteellä oli korkeutta max 30 cm.

Sitten taidettiinkin siirtyä jo ns. radan pariin. Esteet olivat sangen samoin kuin viikko sitten, tosin nyt pitkällä sivulla oli suhteutettu. Aloitettiin vasemmassa kierroksessa yksittäinen ristikko, voltti siitä vasemmalle ja uudestaan ristikon yli. Sitten päätyyn asti suoraan ja pitkän sivun linja. Koska muut tulivat neljällä niin tiesin että meille se on 5. Suht tasaista mutta ympyrällä/voltilla oli väärät laukat, suoraan mennessä tuli kamalaa kiemuraa ja poni hidasti kohti esteitä. Toinen kierros oli vähän siistimpi ja vikasta esteestä mentiin yli vaikka se oli noussut pystyksi.

Aurinko laski 20.28 ja tuli pimeää.

Oikeassa kierroksessa sama juttu. Pysty oli ehkä jopa 80 cm luokkaa. Samat ongelmat tässäkin kierroksessa. Nyt edettiin vähän sujuvammin eikä vääriä laukkoja ollut ihan joka välissä. Mutta ristikolta suoraan oli kamalaa mutkaa. Rohkeasti poni hyppäsi isommankin pystyn vaikka hetken jo mietin että meneekö. Ekalla kierroksella väliin tuli 6 askelta (muillakin tuli pääsääntöisesti yksi enemmän). Toisella päästiin viiteen ja pystykin oli pienempi.

Koska muilla oli ongelmia niin ei hypätty enempää. Ei haitannut. Odotellessa vähän testailin takaosan väistöä. Aika heikosti oli poni avuilla. Loppuravissa oli yhä taipumaton ja hangoitteleva. Käynnissä oli hyvä, lyhyt ja kevyt.

Ongelmia:
väärät laukat
kiemurtelu
vähän enemmän vauhtia omasta takaa olisi ollut kiva

Parannusta:
kaikesta yli
ei pudotuksia
verkkalaukka lyheni hetkittäin asialliseksi
lopputunnista oli käynnissä kevyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora