keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Jalkojenkäyttöharjoituksia

Keskiviikkona oli taas Defepäivä. Kaksari iltapäivästä. Heppa löytyi pihalta (ihanan kuiva tarha!) ja oli ilman hokkeja. Vaikka oli +5°C niin tupsautti pienen lumikuuron.

Ei onneksi satanut enempää, joten mentiin kentälle. Oikein hyvä ja kuiva pohja. Yritin herätellä hepan liikkeelle heti alkuun ja tein vähän kahdeksikkomaisia kuvioita taivutellen ja suuntaa vaihtaen. Yhä jatkettiin ilman kannuksia. Laukkojen alla ope tuli paikalle ja sain uudenlaista opastusta jalankäyttöön. Pidetään irti kun ei käytetä ja opetetaan ratsu siihen että jo jalkojen irroitus tarkoittaa eteen. Hyvin vaikeaa kaavoihin kangistuneelle minulle.

Alkuun oli taas vähän hidasta mutta nyt sisuunnuin paremmin ja jalkojenkäyttötreenit tuottivat tulosta. Ei ollut ihan samanlaista matamista kuin viimeksi.

Ravissa voltteja kulmiin ja avoja. Taisi olla taas vähän väistöjä ja loivia kiemuroitakin. Apuna käytettiin asetusta ulkona. Parani ihan hyväksi. Laukat meni paljon asiallisemmin. Tehtiinköhän siitä muutamia yllätyssiirtymiä käyntiin.

Loppukäynnit käytiin tällä kertaa eri heppakaveriseurassa maastossa. Eli pyörittiin lähistöllä. Defe oli hyvin fiksu ja rauhallinen.

Ongelmia:
ei vieläkään ihan niin lennokasta kuin olisin halunnut
tänään oli aika raskasta kuskille

Parannusta:
liikkui paremmin kuin viimeksi
loppuravien jälkimmäiseen suuntaan heräsi itse etenemään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora