lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kulmia koulutunnilla, esteillä vaihtoja

Lauantaina ajattelin käydä ensin vain estetunnin ja mennä sen lisäksi itsenäisen. Markkinointi toimi kuitenkin hyvin ja päädyin myös esteitä edeltävälle koulutunnille. Tänään kokeiltiin Paven suitsia eli sylinterikuolainta. Ruunilla on näemmä aika samankokoiset päät, sillä en säätänyt remmejä ja passasi ihan hyvin.

En huomannut näillä suitsilla suurta eroa. Alkuun oli taas hankala kuten yleensäkin mutta sitten tasoittui. Koulutunnilla tehtiin tornikuviota. Pitkät sivut mentiin vähän uran sisäpuolella. Ennen kulmaa väistettiin uralle, käännettiin muistaakseni vähän takaosakäännösmäisesti ja heti kulman jälkeen väistettiin taas uran sisäpuolelle. Välillä meinasi tulla kiire. Tätä molempiin suuntiin sekä käynnissä että ravissa. Kulmista saatiin kehuja.

Laukat aloitettiin pääty-ympyrällä ja pitkille sivuille piti ottaa vastalaukkaa. Alkuun rullasi huonosti ja sain pyöriä hetken ympyrällä. Vastalaukkoina nousi jokunen väärä.

Estetunnilla tehtiin alkuverkkojen jälkeen vaihtoja kavalettikahdeksikolla. Vaihtoi tosi nahkeasti ja saatiin sakkokierroksia. Vasta kun otin herättelyvauhdit maneesin ympäri ajatuksella että kierros kuuhun, niin löytyi molemmat vaihdot.

Esteet oli taas maltillisen pieniä. Tultiin kaarevaa 4 laukan väliä. Välillä löytyi myötälaukat muttei aina. Sitten tultiin 17 metrin linja perään. Tajusin onneksi pidättää välissä että neljä askelta mahtui.

Ensimmäinen kierros oli n. 60 cm, sitten 80 ja lopuksi meille vielä hieman korotettu 80 - 90. Kaksi vikaa kierrosta meni hyvin. Usvatin tarpeeksi ja laukat vaihtui. 17 metrin linja olisi käynyt auttamatta ahtaaksi jos en olisi tajunnut toimia.

Hempalle tuli tästä treenistä hiki.

Ongelmia:
laukanvaihdot
isommilla esteillä kuskin selkä taas pyöristyi alastuloissa

Parannusta:
kaikesta puhtaasti yli
löytyi oikein hyvääkin laukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora