sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Voihan silta eli palautteleva iltakävely hämärän laskiessa

Sunnuntaina kisojen jälkeen kävin vielä Listran kanssa maastolenkillä. Poistuttiin tallin pihasta kun aurinko laski eli 20.26. Lämmintä oli +5°C. Alkumatkan meno oli taas pörisevää, kiemurtavaa ja aika hidasta. Alkukäyntien jälkeen päätin ravata poispäin ja tulla käynnillä takaisin. Matkalla vastaan tuli 2 autoa ja koiranulkoiluttaja. Kauempana näkyi 9 peuraa. Listra ei niistä välittänyt.

Ravattiin postilaatikoille. Ravi sujui paljon käyntiä paremmin vaikka siinäkin törisi alkuun. Nyt päätin että ei käännytä viimeisestä risteyksestä takaisin vaan käydään vielä sillan yli. Juuri ennen siltaa ajattelin että Hempan kanssa se olisi ongelma. Samalla veti Listrakin liinat kiinni eikä suostunut enää lähemmäs. Aika pitkään siinä keskusteltiin ja mentiin välillä eteen, välillä taakse ja välillä sivulle. En tiennyt uskaltaako Listraa kuinka painostaa peruuttamaan vai rupeaako keula kevenemään. Kehuin kun oli rauhassa paikallaan.

Lopulta peruutettiin sillalle asti ja sitten Listra totesi ettei se ollutkaan niin paha juttu ja suostui kävelemään ihan asiallisesti yli. Takaisinpäin päästiin ongelmitta. Ei kekkulointia eikä edes kavioiden kuminan kummeksuntaa.

Takaisinpäin tamma käveli vetävällä askeleella ja lopetti tuijottelunsa. Ei kipitystä, ei säikkyjä eikä pörinöitä. Parani paljon. Itse istuin välillä kevyessä istunnassa, yritin keskittyä kantapäihini ja tuntumaan.

Hyvä reissu lopulta. Siltaongelma tietenkin vähän harmitti mutta paljon lohdutti että sain ratkaistua tilanteen tahtomallani tavalla ilman että kellään keitti yli tai tuli vaaratilanteita. Paluumatkalla käytös oli niin huippua että meno oli nautinnollista. Nyt en enää muutenkaan jännittänyt Listran kyydissä vaan luotin että se on fiksusti eikä loiki omiaan.

Ongelmia:
alkumatkan tahmailu
sillan ylitys

Parannusta:
ei kiihdytellyt
ei säikkynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora