sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pienryhmäesteitä Cunamilla

Sunnuntaille onnistui pääsiäisperuutusten takia pienryhmäestetunti Aaltikselle. En laittanut heppatoiveita ja kävi kuten arvelinkin ja sain Cunamin. Hyppyhommissa oli lisäksi Jatsi, Mapsu ja Armas.

Hoitaessa hämmensi miten paljon Hemppaa Cunami muistuttaa. Mutta on vähän muhkumpi ja nyt vähän epäluuloisempi olemukseltaan. Ratsailla olin unohtanut kuinka löysä Cunami osaa olla. Alkuverkat ok mutta vähän piti herätellä. Kulki ihan asiallisesti pyöreällä niskalla ja tuntumalla. Takasia paremmin hommiin ravissa, toivoi ope. Laukassa molempiin kierroksiin takaosa tuli sisään ja lavat valui seinälle. Sain korjattua. Vielä vyörymisen vaikutelmaa piti saada pois. Tein temponmuutoksia ravissa ja laukassa. Ok muttei kovin nopeasti. Hemppa reagoi paljon paremmin.

Esteitä oltiin maneesiin kasattu 21 metrin linjat. 3 pystyä ja okseri. Suora ja kaarevat. Tiukinta kaarta ei tultukaan.

Hyppelyt tultiin näillä linjoilla. Hyvin monta kierrosta esteet olivat hyvin pieniä. Ensin ihan minejä ja siitä jonnekin 60 cm nurkille. Eihän se Cunami sen kokoisia hypännyt, otti vain vähän isomman laukka-askeleen. Kuutta laukkaa kaivattiin meiltä väliin. Vaihtojakin kaivattiin mutta löysästä menosta vaihtui nihkeästi.

Ei mitään kovin ihmeellisyyksiä. Tultiin eri suunnista. Enimmillään 6 hypyn kierroksia. Kaikesta mentiin yli mutta veltto vaikutelma seurasi läpi tunnin vaikka yritin herättää hummaa. Vikalle kierrokselle saatiin 75 tai 80 cm esteet. Helposti yli mutta ei tainnut olla ihan pohkeiden välissä sillä tuli kiemuraa.

Loppuravien alkuun oli kivan lyhyt ja energinen vieläpä omalla mittapuullani korkealla kaulalla. Mutta pääsi vähän lässähtämään ennen loppukäyntejä.

Oli paljon kiltimmin kuin odotin. Yhä on välillä esittänyt omia muuvejaan, nyt ei yhtään.

Ongelmia:
löysyys
laukanvaihdot
kiemurtelu

Parannusta:
kaikesta helposti yli
ei omia liikkeitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora