maanantai 24. huhtikuuta 2017

Piiputtava kuski ja pukitteleva ratsu

Maanantain estetunnille sain Limozan ja meitä oli taas perinteiset 3 ratsukkoa. Tamma oli tuntia aiemmin ollut hommissa ja kuulemma erittäin laiskana. Kenttä oli sangen hyvä, yhdellä reunalla oli märempi kohta mutta ei juuri käyty siellä. Esteet oli taas junnujen jäljiltä valmiina.

Alkuverkassa tamma oli sangen nahkea liikkumaan. Olin itse vähän tappiomielialalla, joka on Limozan kanssa suuri virhe. Ei taidettu ohjat tuntumalla juuri työstää. Raviin ja hölköteltiin keventäen mm. 5 ylös ja 2 alas. Kevennys meni asiallisesti mutta sen lomassa oli kovin vaikea saada ratsua motivoitua liikkumaan. Taas jo alkutunnista tultiin pienen ristikon yli. Löysästi mutta yli kuitenkin. Toisesta suunnasta Limoza tyssäsi esteen eteen miettimään. Koska korkeutta oli n. 30 cm niin käytin raippaa ja pakotin paikaltaan yli. Hetken empimisen jälkeen meni eikä tullut edes jättiloikkaa.

En muista lyhennettiinkö jalustimia jo ennen laukkoja vai oltiinko hetki kokonaan ilman. Lopputulos oli kuitenkin se, että koska ne oli valmiiksi vikoissa rei'issä (ja aavistuksen pitkät esteille) niin piti laittaa molempiin kaksi kierrettä. Ei haitannut vaan tuntui kivan vakaalta.

Laukassa sama juttu että loikittiin mennessä ristikon yli. Ope nosti sitä pikkuhiljaa. Pohkeista Limoza pukitteli, raipasta samoin. Eteni enemmän ylös kuin eteen. Onneksi pukit oli pikkuisia mutta kyllä ne vähän luottamusta horjutti. Lepotaukoja ei tullut ja itselleni oli todella rankkaa. Lopulta meinasi loppua happi, vinguin ensin hetken ja lopulta oli pakko pysäyttää pihisemään. Helpotti heti kun sai hetken levätä. Fiksumpaa olisi ollut ottaa lepotauko jo hetkeä aiemmin. Sykkeet oli päälle 180 ja olleet melko taivaissa jo päälle 5 minuuttia. Ei ihme että otti kunnon päälle. Ristikko oli tässä välissä noussut jo n. 80 cm pystyksi jos oikein muistan. Laski sitten takaisin ristikoksi.

Tultiin ensin pikkukierros hyppäämällä kaikki esteet. Vasemmasta ensimmäinen ristikko (ihan aidassa kiinni), lävistäjällä toinen ristikko ja toisella pitkällä sivulla kavaletti ja pysty. Vauhtia oli aika onnettomasti mutta päästiin yli. Myöhemmin perään lisättiin eka ristikko vielä toisesta suunnasta, pitkällä lähestymisellä lävistäjän ristikolle ja siitä tiukka kaarre ekalle ristikolle (keskimäärin 6 askelta).

Meidän suurin ongelmamme läpi tunnin oli kunnollisen etenemisen puute. Kertaalleen oli pakko kääntää kavaletilta pois kun vauhtia ei ollut tarpeeksi. Muuten päästiin esteistä yli. Itse keikuin kyydissä välillä taas ihan kamalasti. Välillä yritin vähän napata harjastakin kiinni. Vääriä laukkoja oli myös. Parhaiten tamma eteni kun usutti esteitä kohti. Ei hyvä. Open mielestä pidin liikaa edestä. Lopulta hypättiin puolipitkällä ohjalla ja eteneminen oli tosiaan parempaa. Tyylipisteitä en silti jakaisi siitäkään. Itse olisin mieluusti ottanut tamman ensin käynnissä avuille mutta open mielestä ensin kunnolla eteen ja sitten vasta keritään lyhyemmäksi. Harmi että "kunnolla eteen" ei onnistunut. Ehkä tässä oli jotain perinteisiä suoruusongelmiakin?

Tultiin pari-kolme kierrosta pidempää rataa ja lopuksi lyhyempi vielä kertaalleen. Sakkona saatiin vielä eka este toiseen suuntaan. Ei ihanaa mutta kovin lohduttavaa että uusille esteille ei kielletty vaikka alkuun hidastikin kovasti kohti. Muutamissa kaarteissa edettiin paremmin eli ihan joka hetki ei ollut tahmailua. Aika tasaista menoa, kiitteli ope kuitenkin lopulta. En ollut kovin onnellinen. Tyytyväinen siitä ettei tullut suurempia ongelmia ja että pysyin selässä. Ja että henkikin kulki lopulta. Silti oli sellainen olo etten ole ihan kunnossa ja tämän jälkeen iskikin flunssa.

Loppukäynnit käytiin laavulla. Hyvin meni.

Ongelmia:
kuskilta meinasi loppua ilma
tamma eteni huonosti
yksi kieltoyritys ravissa
kertaalleen piti kääntää esteeltä pois kun vauhti kuoli
pukitteli
hypyissä oli hankala istua mukana

Parannusta:
pääsääntöisesti kaikesta yli
ei äkkiliikkeitä
kuski pysyi kyydissä
oli valoisaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora