sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

90 pohjille ja ensimmäinen metrin rata 1-kisoissa

Sunnuntaina oli vihdoin päivä, jolloin olin kvaalannut metriin. Olin kyllä loppuun asti kovin skeptinen että päästäänkö hyppäämään sitä. Pelkäsin että matkalle tulee milloin mikäkin este.

Oma hyppysuoritus jäi iltapäivään. Ysikymppiä ennen ajattelin kävellä hyvin pihalla. Lopulta tuli kuitenkin kiire ja ehdittiin olla kentällä joku kymmenisen minuuttia. Vähän sain taivuteltua käynnissä. Mutta ei kuulostanut yhtään hyvältä kun ekan verkkaryhmän kaikki 3 kuskia saivat hylsyn.

Päivän molemmat radat oli samalla pohjalla.
©Minä


Maneesissa selvisi että aurinko paistaa ikkunoista hankalasti silmiin muutamassa lähestymisessä. Kakkonen ja kasi ainakin olivat häikäisyesteitä. Nelosen ajattelin muuten meille vaikeimmaksi ja pelkäsin että laukka hyytyy kaarteessa ja venyy kohti estettä. Kävin näyttämässä esteitä eikä Hemppa onneksi vaikuttanut niistä välittävän.

Verkassa Hemppa oli ensin vähän kiireinen. Onneksi oli ope paikalla huutamassa ohjeita. Eteen mutta ei pitkäksi. Verkkahypyt meni ihan ok paitsi etten osannut istua okserihypyissä kyydissä.

Kisakaveri hyppäsi ensin ja me odoteltiin nurkassa. Loikkasi nollat ja kuudetta kuskia ei vieläkään näkynyt. Tajusin että hyväksytyllä suorituksella sijoittuu.

Hemppa eteni ihan hyvin. Pelottavasta kakkosesta päästiin yli. Samoin pitkä tie neloselle meni ihan ok. Mutta sitä en ottanut huomioon että seiskalle oli vähän samalainen pitkä tie ja nyt aurinko paistoi siihen. Otettiin seiskalle kielto. Uusi laukka päälle, hyvä energia eikä liian pitkäksi ja toisella yrityksellä yli. Yli myös kieltoja aiheuttaneesta kasista sekä ysistäkin. 4 vp kiellosta ja toiset 4 vp ihanneajan ylityksestä. Mutta tällä tuloksella sai sinisen ruusukkeen.

Hanski videoi ratamme.


Eipä ehditty huilata välissä kun tuli käsky jatkaa verkkaa. Metriin ei tullut muita mutta saatiin silti hypätä se. Arvostelu oli vaihdettu A.0.0:ksi.

Olin jo verkassa ihan puhki. 90-korkeuden verkkahyppy meni hyvin mutta heti kun nousi metriin niin jäädyin ja ratsastus meni huonoksi. Tuuppaus ekalla kerralla. Tajusin onneksi äkkiä että ei näin ja toinen ylitys meni siistimmin. Okseri tultiin kertaalleen ja taas oma mukanaolo oli aivan kaameaa.

Pieni hetki saatiin onneksi vetää henkeä ennen kuin käskettiin hypätä koko rata. Hyvä laukka päälle ja menoksi. Ykkönen ok mutta sen jälkeen väärä laukka. Yritin vaihtaa mutta taisi jäädä vaihtumatta. Kakkonen puhtaasti. Sitten joko aurinko tai joku muu askelkämmi mutta hetkeä aiemmin hypätty okseri tuli syliin. Luulin jo hetken että Hemppa pysähtyy mutta hyppäsikin lähes läpi. Kuski kävi aika korkealla, ks. kuva alla. Eipä muuta kuin tasapaino takaisin, ohjat takaisin käteen ja meno jatkui.

Radan ei näin -kuva!
Klippi videolta.


Nelonen sujuvasti yli mutta vähän hissihypyllä. Linjalle sujuvat 5 askelta. Ysikympissä kiellon aiheuttanut seiska läheltä yli ja puomi mukaan. Kasille paikka ei ihan osunut eikä kuski ollut mukana. Ysi tuli pian vastaan eikä sillekään ollut kunnon paikkaa eikä kuski vieläkään hereillä. Yli mutta kolmas puomi. Tulokseksi siis kolmella pudotuksella 12 vp.

Hanski videoi jälkimmäisenkin radan:


Saatiin siis metristä kuitenkin hyväksytty tulos vaikkei tämä kvaalituloksesta menisikään. Jostain syystä tuloksiakaan ei ikinä tullut mihinkään. Tämä on siis helppo unohtaa edes tapahtuneeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora