torstai 18. joulukuuta 2014

Hankalia kääntöharjoituksia ja 110 cm trippeli

Torstaina arvelin taas saavani Fossin ja niinhän siinä kävi. Pohdin että yksi syy pitkään Fossiputkeen voisi olla se, ettei heppaa tahdota kiusata kohtuuttoman monella vaihtuvalla ratsastajalla. Tänäänkin F oli aavistuksen nihkeä lähtemään hommiin. Ensin piti herätellä päikkäreiltä. Heppa oli vielä kesäkengässä. Keli oli hieman plussalla, piha kostea koppura.

Aikatauluni oli tiivis ja kun lopulta oltiin kaikki 5 paikalla ja oltiin saatu esteet kasattua oli kello jo 13 yli. Kävelyä pitkin ohjin, vähän tuntumalla ja sitten verkkailua. Ravissa meinasi mennä lujaa, laukassa rauhallisemmin. Mutta tänään oli taas turpa alhaalla -päivä. Olikohan vasen kierros, jossa ratsun koko kaula kääntyi vasemmalle kun en asiaa ajatellut tarpeeksi. Oikealle oli taas hankalampi saada asettumaan.

Toisen pitkän sivun suuntaisesti laitettiin 4 estettä siksakkiin eli päädyistä vierekkäin. Alkuun olivat 3 puomin pinoina ja tultiin niitä pitkän sivun suuntaisesti ensin ravissa, sitten laukassa. Aluksi tuli ylimääräistä kiemuraa, myöhemmin päästiin kiemuroista mutta yhä oli jalkojen asettelun ja rauhallisuuden kanssa ongelmia. Laukassa hissuttelin itse liikaa enkä tainnut edes ajatella että väleihin tuppasi tulemaan liikaa askelia. Loppua kohti päästiin kuitenkin suht suoraan ja kovin pahasti hössöttelemättä. Toki vauhti aina vähän kiihtyi tehtävällä.

Tämän jälkeen tultiin sama hypäten esteet kohtisuoraan eli kiemurakuviolla. Suunta vaihtui aina hypyssä ja hypättiin esteet ns. järjestyksessä ovea kohti. Ensimmäinen kierros oli vähän holtiton ja saatiin ehkä 1 vaihto. Toinen alkoi muistaakseni aika kaoottisesti ja usvateltiin koko tehtävä. Loppuun lisättiin eka este vielä uudestaan. Vika linja saatiin sakkona. Yli meni vaikka meinasin ekalla kerralla unohtaa vikan.

Saatiin porukan ainoina sakkokierros. Me oltiin kyllä ehdottomasti eniten sen tarpeessa. Nyt taisin alottaa liian himmaillen ja käskettiin 2 esteen jälkeen muistaakseni uudelleen alusta. Kunnon laukka ja edestä irti. Taisi pari vaihtoa tulla. Huomattavasti paremmin kuin keskimmäinen kierros muttei vieläkään hyvä. Ehkä 3 pudotusta näillä kierroksilla. Meille ihan liian nopeasti tapahtuva tehtävä. Yksi este ja maneesia ympäri sopisi meille paremmin.

Lopuksi tultiin vielä trippeliä. Sen eteen 1 askeleen päähän tuli kavaletti auttamaan ponnistuspaikan löytämistä. Hepo ei oikein tuntunut hyvältä isolle esteelle. Kiihdytti, meni etupainoiseksi tai tuijotteli yläkautta silmiin. Ei auttanut kuin ratsastaa. Tehtävästä selvittiin ihan hyvin joka kerta. Esteen jälkeen oltaisiin voitu mennä paremminkin suoraan. Kaarteessa oli monesti reippaasti vauhtia. Kierroksia otettiin useampia ja este nousi joka välissä. Huomasinhan minä että näyttää isolta mutta en halunnut kiinnittää asiaan huomiota. Kaikki sujuivat kivasti yli. Pelottavan isoa esteestä ei tullut. Vikalla kierroksessa tiputettiin ja saatiin sakkokierros. Osasin nostaa etuosaa välissä tai ruuna tajusi itse nostaa jalkansa yli. Toisella kerralla puhtaasti. Mittailut paljastivat että trippeli oli 110 cm. Näin äkkiä näihin jättimäisiinkin rupeaa siedättymään. Koska este ei hirvittänyt niin ei sen ylityskään tuntunut niin loistavan mahtavalta kuin viimeksi. Vaikka hienoahan se tietysti oli!

Fossi jatkoi hommia, me purettiin esteet. Syyskausi loppui tähän ja 8.1. jatkuu hyppelyt. Nyt ei näemmä ollut yhtään ehtaa koulutuntia syksyllä. Ei haittaa. Ope haaveili 1,5 tunnin estetunnista että ehtisi verkkaamaan kunnolla. Ei yhtään hullumpi idea.

Ongelmia:
etupainoisuus ja kiire
tuijotteli yläkautta silmiin
kääntötehtävä

Parannusta:
110 helposti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora