sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Toinen hyppelykerta Ransulla

Lauantai-iltana jo selvisi että sunnuntaille ratsukseni on kaavailtu Ransua. Marraskuun lopussa ruuna debytoi jo estekisoissakin ja ylitti ristikkoluokassa ratansa puhtaasti. Kovin monesti sillä ei vieläkään oltu hypätty.

Sunnuntaina listassa tosiaan luki Ransu. Hepo oli hyvin likainen, joten harjaamiseen meni aikaa. Yhä vähän hääräili omiaan hoitaessa. Esteitä maneesiin tuli kaksi maapuomilla varustettua ristikkoa ja yksi pysty. Ratsukoita tunnille piti tulla 9 mutta meitä oli vain 8. Liikaa silti.

Alkuverkassa vähän kiemurreltiin. Hepo oli enempi laiska kuin reipas. Laukkakin oli yllättävän rauhallista. Ei yhtään samanlaista vipellystä kuin viimeksi. Ope käski ratsastaa sisäpohkeita paremmin läpi. Laukka oli ainoa, jossa huomasin kulmissa sisäpohjetta vasten tulemisen.

Esteitä tultiin ravissa. Yksi ristikko, voltti väliin ja laukalta takaisin raville ja toinen perään. Voltit alkuun ja loppuun. Meni ihan ok. Ei seisty osastossa vaan käveltiin pitkin ohjin. Hepolle tuntui silti olevan aika rankkaa. Kummassakin kierroksessa ja sitten lisättiin loppuun laukassa pysty. Hyvin meni.

Vaikka oli taas aika rauhallinen tunti ja esteet pieniä, max 50 cm, niin oli sopivan mielenkiintoista. Ei tullut kylmä ja Ransussa oli tarpeeksi ratsastettavaa. Vaikka helpostihan se meni. Jokunen väärä laukka mutta tuli myötäisiäkin. Hepo jatkoi hommia vielä seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
kiemurtelua alkutunnista
en huomaa koska sisäpohje ei ole läpi

Parannusta:
hyppäsi kivasti ja helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora