lauantai 6. joulukuuta 2014

Tungosta estetunnilla

Viikonloppuna piti käyttää Aaltokankaan kortti loppuun. Kyselin tilaa tunneille ja vastaus oli että la ja su mahtuisi hyppelemään pieniä. Mikäs siinä. Lauantaina ei hirveästi yllättänyt että ratsuksi osui Jatsi. Tunnin 9 osallistujasta en ollut kovin mielissäni.

Esteitä maneesiin tuli kaksi suunnanvaihtoristikkoa ja linja pystyltä okserille, joka mentiin 5 laukalla.

Alkuverkassa Jatsi oli melko löysän olonen. Tänään minäkin huomasin sisäpohjetta vasten kaatumiset. Siitä huomautti opekin. Ei hirmuisesti parantunut.

Päivän hyppyvuorossa saatiin olla ekana. Alotettiin kahdella ristikolla, jotka tultiin kahdeksikolla. Laukan piti vaihtua kummallakin. Esitettiin kaameaa räpellystä ja hypättiin eri aikaan ratsun kanssa. Laukatkin taisi jäädä vaihtumatta. Yli kuitenkin. Odotellessa omaa vuoroa käveltiin katsomopäässä ja yritin ratsastaa pohkeita läpi kumpaankin kierrokseen. Takaosan väistätystä ja tehtiin pysähdyksiäkin.

Seuraavalla kierroksella tultiin suora linja. Ei juuri ihanampaa tämäkään. Tasapainottomasti sisään ja vauhdilla räpeltäen yli. Tästä kierroksesta onneksi sisuunnuin sen verran että seuraavaksi kun hypättiin kaikki 4 estettä putkeen niin esitettiin vihdoin ja viimein ihan asiallista esteratsastusta. Laukka oli hallittua, ponnistuspaikat kohdillaan ja laukat vaihtuivat. Tyylikästä.

Lopuksi hypättiin linja vielä uudestaan. Ope nosti meille kasikymppiin. Vähän otettiin mutkaa väliin ja loikattiin hieman ponnettomasti. Yli silti. Katsomon kommentit oli että ratsun hyppytyyli näyttää 60 cm esteillä vielä ihan hyvältä. Kasikymppi kuulemma näytti eksoottiselta.

Tällä estetunnilla ehdittiin siis ottaa 10 hyppyä, joista 4 meni tyylikkäästi. Ei ihan sitä, mitä estetunneilta haen. Pitänee ruveta jatkossa aktiivisemmin hakeutumaan pienempiin porukoihin.

Ongelmia:
vähän ponneton ratsu
alku oli aikamoista räpellystä

Parannusta:
ei kieltoja
kaikesta yli
tsemppaamisella tuli siisti pätkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora