keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Valakonen hankalampana

Keskiviikkonakin mieli halaji ratsaille. Ensimmäinen viesti tallille oli hyvin pohjustava että onko kenttä ratsastuskunnossa. Oli kuulemma. Lämpötila pyöri yhä nollan tienoilla ja luntakin oli vaikka välillä satoi ihan reilusti vettä. Mahduin klo 19 tunnille mukaan ja ratsuksi luvattiin valakonen. Tunnetaan myös nimellä iso valkee eli iso H.

Harmonia oli tallissa tänään vähän pahemmalla päällä. Kertaalleen monotti taas oikein kipakasti sivuseinään. Pyysin nätisti väistämään, ei väistänyt vaan kiukutteli. Jälleen kerran mietin kuinka ikäviä reikiä minuun tulisi moisesta hokkijalalla osumisesta. Pahoja. Nyt tarjoili hammaskalustoakin. En kyllä osannut juuri pelätä. Suurimman osan ajasta käyttäytyi hyvin. Kehuin kun oli nätisti. Karsinassaan nosti kaviot yhä tosi nätisti. Takamukseni oli maanantaista hellänä, joten tänään laitettiin satula. Maanantain velttouden takia laitoin kannuksetkin.

Tänäänkin naputeltiin tilsoja irti useamman kerran tunnin aikana. Kenttä oli hyvin pitkälti samassa kunnossa kuin maanantaina. Kelivaihteluiden nähden yllättävän hyvässä. Opekin oli varautunut rauhalliseen tuntiin.

Tänään mentiinkin sitten paljon suoraan. Jokunen takaosakäännös ja temponmuutoksia. Itselläni oli ote ihan hukassa. Hoo löntysteli menemään ja ravissa juoksi pää taivaissa. Laukkoja otettiin alkuverkassa pitkille sivuille. Yhä tamma yritti oikoa kulmia ja pitkillä sivuilla seilasi kummasti vasemmalle. Ravissa välillä madeltiin, välillä ampaistiin alta ja jopa laukkaan. Tuntui että meillä oli tänään kommunikaatio-ongelmia. Kierosti ajattelin että ilman satulaa olisi ollut helpompaa.

Välikäyntien jälkeen tehtiin ravista seis, peruutus ja takaisin raviin. Pysähdykset tuli vähän töksähtäen. Peruutukset ei meinanneet irrota sitten millään. Takaisin raviin päästiin välillä vähän löysästi, välillä kelvollisesti ja jokusen kerran hyvin. Mutta peruutuksien kanssa oli ongelmia.

Volteilla tamma pyöristyi. Jotain tein silti hassusti kun turpa nousi sekä voltille kääntäessä että voltin jälkeen suoristessa. Vasempaan toimi paremmin. Kertaalleen sain innostettua kevyeen ja lennokkaaseen raviin. Sitä riemua kesti ehkä puoli kierrosta.

Loppuraveissa patistelin kunnolla liikkeelle. Vähän nihkeästi edelleen eteni. Vasen kierros oli aika hyvä. Suuntaa vaihtaessa turpa nousi ja oikeassa kierroksessa ratsu ei ollut rehellisesti läpi. Ulkokäteni käyttö oli kummallista, ohjat yhä liian pitkät ja ratsukin rupesi hyytymään.  Lopulta päästiin open tehosyyniin. Jotain oli pielessä kun kunnon tasaisuutta ei löytynyt. Eteenpäin piti ratsastaa jatkuvasti enemmän ja enemmän. Lopulta rupesi pudottelemaan käyntiin ja painamaan ohjalle. Tehtiin vielä yksi lähes hyvä voltti ja sitten saatiin lopettaa. Enpä oikein tiedä mikä meidän ongelma oli tänään. Pohjaa voi ehkä syyttää vähän. Alkutunnista kuskikin taisi ratsastella vain sinnepäin. Mutta oli kyllä poikkeuksellisen hankalaa. Ope kommentoi että tuntiaiheet ei olleet meitä ajatellen parhaat mahdolliset. Meille olisi volttailu tullut paremmin tarpeeseen.

Ongelmia:
tamma mateli pää pystyssä
kulmat
suoraan meno
tasaisuus
eteenpäinpyrkimys
peruutukset
happamuus tallissa

Parannusta:
laukat nousi oikein
takaosakäännökset oli ihan kelpoja
ei harmittanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora