keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vihdoin Vaahteramäelle

Soitin Vaahteramäen tallille ensimmäisen kerran jo lokakuun lopussa. Tammikuun lopussa soitin uudestaan ja lopulta minulle löytyi tilaa tunnilta. Taas tallille lähtiessä oli valoisampaa kuin aiemmin tänä keväänä. Matkaan meni puolisen tuntia.

Tämä oli lasten tunti ja heppani Homeros oli jo valmiiksi maneesissa hommissa. Pihalla oli -4°C ja maneesissa jäätävää. Ratsukoita meidän tunnilla oli 4. Yleensä kuulemma 3-5.

Tunnilla tehtiin kulmia ja ympyröitä. Tehtävät oli kivan monipuolisia. Homeros kulki aika pitkänä, ope syytti (muistaakseni ratsua) haaveilusta. Ruuna nyökkäili tosi matalaksi silti kiskomatta ohjia. Harjotusravissa oli ihan ok istua.

Tehtiin myös takaosakäännöksiä, hepo meinasi kaatua niissä sisään. Laukannostoja tehtiin alkuun käynnistä, lopputunnista ravista. Laukat nousi hyvin. Hepo jatkoi vielä kolmannen tunnin putkeen (ope vaihtui), joten tallikäytöksestä ei ole kommentoitavaa.

Tunnin jälkeen sain vielä kivan rauhallisen jutustelutuokion ja paikkojen esittelyn open kanssa. Paikassa asuu myös juoksevia ravureita. Ratsutaidot kuuluvat kuulemma jokaisen hevosen perussivistykseen. Kuulostaa fiksulta. Tuntiratsuja on käytössä 7, joista 2 on mulle liian pieniä. Lopuista viidestä Homeros on ainoa ruuna. Yksi suokki, 4 pv:tä. Tallissa ihastuin somaan Mimmiin, kuulemma kenttähevostyyppiä. Jospa pääsisin joskus testaamaan tämän tamman. Plussat sisävessasta.

Ongelmia:
hepo kaatui kulmissa sisäpohjetta vastaan
nyökkäili välillä kuolaimen alle
Homeros oppi tehtävät nopeasti ja rupesi ennakoimaan

Parannusta:
laukat nousi helposti
liikkui pääosin hyvin eteen
astui helposti ristiin
ihanan rauhallinen ilmapiiri niin tallissa kuin tunnillakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora