sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Täsmätreeni tuleviin kisoihin


Sunnuntain koulutunnille sain sitten toiveratsuni Rusinan. Kommentti viikonloppuopelta oli että kannattaa vielä erikseen mainita hevostoiveista hänellekin. Onneksi eilen mainitsin. Ratsukoita tunnille tuli 7. Tallissa Rusina käyttäytyi pääosin fiksusti. Yksi äkäpussihetki tuli kun putsasin etukaviota. Onneksi olin hereillä.

Maneesissa alkoi katolta lumien liukuminen jo kun seistiin kaarrossa. En ajatellut koko asiaa eikä Rusinakaan korvaansa lotkauttanut. Vaan kun pääsin ratsaille rupesinkin säikkymään lumien ääniä. Yritin kovasti olla säikkymättä mutta tovi meni tottuessa. Tokalla kerralla Rusina säikähti vasta kun minä säikähdin ja Rusina säikäytti sitten pienellä laukkapyrähdyksellään yhden ponin, jonka kuski putosi. Tunsin pientä syyllisyyttä, onneksi ei näyttänyt käyneen pahemmin. Lopulta kun päästiin töiden makuun niin aika vähällä noista selvittiin. Välillä tuli vähän sivuaskelia, yleensä ei mitään.

Alkuun Rusina yritti taas kiihdytellä ja tikittää menemään. Nyt olen jo oppinut että paremmin onnistuu kun semmosta sietää mahdollisimman vähän. Heti alusta asti siis puolipidätteitä ja ratsua kuulolle. Päivän teemana oli kivasti keskiaskellajit (vai lisäykset). Taisin mainita mitä luokkia kisoissa on tulossa kun tehtävät oli tähän juuri mitoitetut. Alkuverkassa jo Rusina liikkui reippasti itse ja oikeinpäin.

Mentiin 10 metrin ravivoltteja, keskiraveja ja keskilaukkoja. Keskiravista tuli paljon viilausta. Enemmän eteen ja pehmeämmin takaisin, istunnalla. Kädellä kun otti niin jännittyi. Kai se vähän parani. Vaikka ihan tosissaan sai pyytää eteen että lähti. Keskilaukat mentiin pääty-ympyrällä ja tuntui enemmän kaahotukselta kuin hallitulta lisäämiseltä. Nämä taidettiin mennä yksitellen ja toistot jäi hyvin vähiin.

Omin lupineni odotellessa testasin myös raviväistöt, vastalaukat uralla kumpaankin suuntaan ja peruutuksen. Vasemmassa kierroksessa oli hankalampi saada pyöreäksi. Luikerteli myös uralta sisään. Muutama kiva siirtymä ravista käyntiin tuli kun sain ratsastettua takaset ensin ravissa alle. Päivän onnistumiset!

Pääosin oli aika kevyt. Lopuksi asettui hyvin kumpaankin suuntaan. Talutusharjoitukset tunnin lopuksi toimi ok. Peruutuksia ei meinannut tajuta. Ohjastuntuman kanssa on ongelmia, kun pidin ohjista kiinni niin nyki päätä pitkäksi pysähdyksissä vaikken ollut kyydissäkään. Kai pitäisi osata myödätä vielä salamannopeammin.

Ongelmia:
vasen kierros oli haastavampi
itelle hankalaa istua keskiaskellajit alas
säikkyi välillä lumia

Parannusta:
mikään ei ollut kovin pahasti pielessä
vähän jopa venytti askelta ja polki takaa kesviravissa
vastalaukat nousi oikein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora