sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lillillä 80 cm rata


Sunnuntaina jatkettiin esteratakurssia samoilla hevosilla kuin edellisenä päivänä. Lilli oli vielä pihalla enkä olisi sitä sieltä yksin saanut sisään kun Eros riekkui välissä. Repe oli muinoin huomattavasti helpompi komentaa pois tieltä. Eros sen sijaan juoksutti sitten Lilliä pitkin tarhaa. Siihen väliin en tosiaan olisi mennyt. Onneksi löytyi apukädet ja Eros pysyi hetken erossa Lillistä niin päästiin luikahtamaan ulos.

Tallissa Lilli oli omaan tapaansa täysin kiltisti. Hepo kuntoon ja siirtelemään esteitä. Yksi okseri vaihtui lainelankuiksi ja ravipuomien kohdalle tuli 6 metrin sarja. Muut eiliseltä ennallaan. Ja oltiin jopa lähes ajoissa maneesissa hevosten kanssa.

Tänään keskityin alusta asti sisäpohkeeseen. Ihan jatkuvasti. Silti ope sanoi siitä useamman kerran. Väistätin takaosaa kumpaankin suuntaan ja volteilla yritin olla erittäin täsmällinen sisäpohkeen kanssa. Laukassa tuli ohje mennä enemmän ylämäkeen, ravissakin hevosen vatsaa piti nostaa pohkeilla. Vähän oli hämmentynyttä yritystä mutta puolitiehen jäi. Piti testata että menee pohkeista eteen. Kovin hidasta meidän meno ei ollut kuin käynnissä mutta muuten piti saada takasia paremmin hommiin ja lisää energiaa.

Hypyt alotettiin heti päivän pelottavimmalta eli lainelankulta. Este oli niin pieni kuin onnistuu. Alkuverkoissa Lilli oli sitä hitusen välillä sävähtänyt. Mutta nyt pohkeet tiiviisti kiinni ja suora linja siitä pystylle. Ei ongelmia. Sama uudestaan nyt kahdella lainelankulla. Väli saatiin mennä viidellä. Edelleen hyvin. Jommalla kummalla kerralla laukka taisi vaihtua vääräksi.

Sitten hypättiin toiseen suuntaan kaareva linja. Käänsin aika huonosti ja kiemurreltiin matkalla. Tämä taisi olla päivän suurin epäröinti. Osuttiin kuitenkin okserille ja päästiin siitä yli. Laukka vaihtui matkalla kuulemma useampaankin kertaan. Väärässä päädyttiin alas.

Sen jälkeen tultiin vielä sarja kertaalleen. Epäröimättä siitäkin yli. Itseäni vähän jänskätti.

Tämän jälkeen taidettiin tulla jo rata. Aloitus samaan tapaan kuin eilen eli tipan muodossa neljä estettä. Nyt esteet olivat pysty, kaareva linja okserille ja sitten linja laineelta takaisin pystylle. Samaan tapaan jatkui eli ravipuomien kohdalla ollut sarja sekä toisen pitkän sivun 4 laukan pysty-okseri -linja.

Eka kierros oli aikamoista haparointia ponnistuspaikkojen suhteen. Hienosti Lilli silti hyppäsi. Kaareva tie ykköseltä kakkoselle oli sentään parempi kuin verkassa. Estekorkeus oli jotain 60+.

Toiselle kierrokselle nostivat noin kasikymppiin paitsi kakkosokserin, jota lähdin kokeilemaan kolmen esteen uusinnassa vähän vinoon. Perään lisättiin siis kakkonen, nelonen ja kutonen väärään suuntaan. Laukkaa olisi pitänyt saada vielä lyhyemmäksi. Lilli rohkeasti hyppäsi mutta kolisteltiin useampi este mukaan. Linja kutoselta seiskalle tultiin sen verran isosti että vaikka yritin pidättää välissä niin hepo päätti loikata kaukaa kolmella. Tästä johtuen en saanut tehtyä esteen jälkeen suunnittelemaani tiukkaa tietä okserille. Pituussuunnassa venähti mutta käännettiin silti suunnittelemastani välistä. Pientä mutkaa tuli ja yritin ottaa vähän varman päälle eli ei kovin vinosta. Yli päästiin. Tiukat kaarteet olisivat voineet olla vielä tiukempia ja jälkimmäinen tie livahti sarjan A:n ja seiskan välistä vaikka tarkoitus oli kääntää A:n ja B:n välistä.

Lilli oli hieno kun hyppäsi. Ite pitäisi olla vielä huolellisempi oman ratsastuksen kanssa. Edelleen tuntuu että pitäisi myödätä vähän paremmin. Johtamisetkin oli aika unohduksissa. Mutta huippujunnu! Seuraavaksi sitten tällä estekisoihin.

Ongelmia:
laukan säätely haastavaa
isommat esteet putoili herkemmin
ponnistuspaikat oli eilistä pahemmin hukassa
en juuri muistanut johtaa

Parannusta:
vähemmän vääriä laukkoja
vähemmän kiemurtelua linjoilla
hyppäsi rohkeasti vaikka paikat ei osuneet
ei ollut niin tohkeissaan menossa kuin eilen, pidätteet meni paremmin läpi


Videota meidän hypyistä. Kameran takana oli ainakin Elina, ehkä myös Anneli. Kiitos kuvaajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora