keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kalliorinteellä muiden suosikkiratsulla

Keskiviikkoiltana ajelin Keravalle asti ratsastamaan. Kalliorinteen talli oli niukasti vielä tallikulkualueellani. Reilu 36 km, 38 minuuttia. Vaan ajallisesti rupesi tuntumaan jo vähän pahalta. Löysin opaskyltille asti ihan hyvin. Sinne asti näytti myös Googlen kartta. Vastaan tuli myös maneesi ja parkkipaikka. Mutta kovin oli pimeää (sähkökatko aamulla) eikä opaskylttejä ollut enempää. Meni harhailuksi. Lopulta pölähdin maneesiin väärästä ovesta sisään (ei ollut mitään kieltolappuja). Hepat ei onneksi säikkyneet enkä minäkään saanut pahempaa läksytystä kun sanoin olevani eksyksissä.

Kaikki ihmiset oli tosi mukavia. Täältäkin löytyi sisävessa. Ratsukseni sain kiltin ruunikon Ella-tamman, josta useampi tuntilaisista sanoi tykkäävänsä kovasti. Varustaessa oli asiallisesti. Käveltiin pihalla hetki ennen kun päästiin maneesiin. 7 ratsukkoa tunnilla tuntui paljolta.

Ope kyseli että olenko ratsastanut turremmilla hevosilla. Ellan kanssa en saanut nappuloita kohdilleen. Tamma liikkui itse eteen mutta ei pyöristynyt kuin pienen hetken käynnissä suunnan vaihdon yhteydessä.

Tehtiin väistöjä lävistäjällä käynnissä ja ravissa. Ella väisti herkästi. Nosti laukatkin hyvin. Menin aika hellästi enkä alkuun vaatinut asetuksia läpi. Opetus oli kivan pikkutarkkaa. Loppua kohti meidän meno parani ja kiemurtelu väheni. Vasen laukka oli aika kamalan tuntuinen, luulin että oli ristillä. Vikasta väistöstä tuli kommentti että muista myös myödätä.

Tunti meni tosi äkkiä. Loppuravit oli lyhyet. Tamma jatkoi seuraavalle tunnille hyppäämään ja hyppyhommat näytti kivalta. Korkeudetkin oli maltillisia kun hetken katselin. Hyvin olisin pärjännyt mukana. Pitänee käydä testaamassa vielä estetuntikin. Vakituiseen käyntiin talli on turhan etäällä. 40 euroa tästä tuntui myös vähän arvokkaalta.

Ongelmia:
en saanut palasia loksumaan kohdilleen
kiemursi herkästi
vasen laukka oli aika kummallista, laukassa muutenkin haastava istua

Parannusta:
tosi kiva hoitaa ja muutenkin tolkku
herkkä avuille
laukat nousi helposti
sain säädettyä väistöjä paremmiksi

Tamman esittely nettisivuilla:
ELLA
Sukupuoli:   Tamma
Rotu:        PV
Syntynyt:    2006
Korkeus:     167 cm
Ella on nuori trakhener tamma, kooltaan n. 167 cm ja oikein mukava käsitellä ja helppo ratsastaa. Ella on tallin uusimpia tulokkaita. Koulukiemurat ja esteet sujuvat oikein mallikkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora