maanantai 17. helmikuuta 2014

Puolikuntoisena kiemuroita ja vastalaukkoja


Tänään ei ollut kovin virkku olo tallille mennessä. Kurkkuun sattui ja järki käski jäädä kotiin lepäämään varmuuden vuoksi. Mutta semmoset äänet oli helppo hiljentää. Kevät tulee pikkuhiljaa sillä oli valoisaa vielä kun pääsin tallille. Harmi vaan että pimeni ennen meidän tunnin alkua.

Ratsuksi osui tuttuun tapaan Harmonia. Tänään ei ollut ihan sukkana lähdössä hommiin mutta kääntyi kuitenkin hakematta. Hepo oli ilman loimia, joten yksi tappelu jäi välistä. Tai niin luulin. Näin pahalla päällä hoitaessa ei ole ollut ikuisuuteen. Hampailla uhkaili useampaan otteeseen. Onneksi olin kiristänyt narut niin tiukalle ettei ylettynyt. Kun sitten rupesi heiluttamaan takasiakin kun en jaksanut muusta uhittelusta välittää niin nappasin raipan käteeni. Pelkkä uhkailu riitti. Harmonia luimi ja näytti hampaita ja minä esittelin raippaani. Tänään äkäili satulallekin. Onneksi suitsien laitto sentään meni helposti.

Ratsukoita tunnilla oli 4 ja keli oli niukasti plussalla. Alkutunnista tihutti. Vaatteita oli liikaa päällä. Mutta ratsastukset meni kivasti. Siirtymät alaspäin olisin toki halunnut vielä paremmin pelkästä istunnasta ja aika pitkään meni ennen kuin asettui kunnolla läpi vasemmallekin. Alkutunnista haittasi myös vyöryminen kulmiin. Ope kyseli minne jätin kannukseni. Ei kuulemma haittaisi vaikka olisi.

Ravissa pujoteltiin tynnyreitä. Tämä olisi pitänyt tehdä vielä paremmin vain istunnalla. Toiseen suuntaan rupesin saamaan juonesta kiinni ja ratsu rentoutui. Hienosti myös oman takapuolen jännitys siirtyi ratsun jännityksiin. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin 10 askeleen käyntisiirtymät.

Näiden jälkeen nostettiin jalustimet kaulalle. Minä kun ennen tuntia mietin että pitäisikö sanoa etten kestä tänään kovin kovaa höykytystä. Kiltisti nostin. Hetkittäin hepo vähän kiiruhti alta mutta sain aina ravin takaisin haltuun. Ravissa tehtiin toiselle sivulle loivaa kiemuraa, jonka sisään tuli voltti.

Laukkakuviona oli tehdä sama kiemura vastalaukassa. Ei kovin jyrkkä kuvio. Alotettiin vasemmassa laukassa ja hepo liikkui kivasti itse eteen. Laukatkin nousi aina oikein. Välillä oli hieman kääntöongelmia mutta niistä päästiin onneksi eroon. Kertaalleen vähän liukastui keskellä ja pudotti raviin, jonka jälkeen meno oli varovaisempaa. Oikea laukka oli open mielestä paremman näköstä. Omasta mielestä tuntui vähän kiemurtelevammalta. Ja kun tuli sanomista että ekaa kertaa lösähdin laukannostossa niin sen jälkeen muka jäntevämpänä en meinannut saada enää laukkaa nousemaan. Tähän suuntaan jännitti eniten pitkän sivun jälkeinen liukas kulma, johon mentiin monesti mielestäni ravissa turhan lujaa ja tasapainottomasti. Mutta vastalaukat pysyi. Asetin toki laukan suuntaan varmistellakseni.

Enkä jaksanut sitten laskea jalustimia loppuunkaan. Hepo tuntui tosi kivalta ja annoin venyttää. Vihdoin tasapainoiset kulmat ja oikeasti asetus myös vasempaan. Kevensin jalustimet kaulalla ja lopuksi jopa tuntui vähän vatsalihaksissa. Muuten istunnassa tuli eniten sanomista käsien kantamisesta ja kyynärkulmasta. Miten saisin sen kuivaharjoiteltua kuntoon?

Ongelmia:
kamala tallissa

Parannusta:
vastalaukat oli aika helppoja
lopputunnista taas oikein kiva
kuski sai vatsalihakset töihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora