maanantai 3. helmikuuta 2014

Harmonialla ekaa kertaa ilman satulaa

Maanantaina sain mennä taas Harmonialla. Tamma oli tallissa kiltisti. Muuten vaan päätin jättää satulan pois. Hyppäsin lavalta kyytiin. Keli oli nollassa, ratsukoita tunnilla 5.

Alkukäynneissä jännitti. Pitkin ohjin kääntyi hienosti istunnalla ja jaloilla. Tunnilla tehtiin voltteja, täyskaartoja ja siirtymiä. Heppa oli tänään tosi jäykkä vasemmalle. Käyttäytyi kuitenkin fiksusti, ei kiihdytellyt eikä säikkynyt.

Ohjeita tuli että ratsasta takajalkoja enemmän. Kyynärkulmasta tuli sanomista myös. Kyynärpäät kiinni kylkiin, kädet ylemmäs.

Laukat nousi kelvollisesti. Kertaalleen piti ottaa harjasta laukan jälkeisessä ravissa. Muuten pomputti epäilyttävän vähän. Vasen laukka oli jäykähköä, oikeaakin piti ratsastaa eteen. Vasemmassa kierroksessa ei meinannut asettua volteilla. Lopputunnista kulki rennommin kun kevensin.

Tunnin jälkeen kun mentiin pihalle niin Harmonia jännitti takana kahissutta pikkutyttöä ja yritti kiihdyttää. Sain pidettyä tilanteen hallussa. Tallissa tamma meinasi haukata päästä, onneksi oli kypärä.

Ongelmia:
vasen laukka ei oikein rullannut
jäykkä vasempaan
aavistuksen löysä

Parannusta:
ei temppuillut omiaan
helppo olla kyydissä
tallissa poikkeuksellisen kiltti viimeaikoihin verrattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora