maanantai 24. helmikuuta 2014

Siksakväistöjä


Maanantaina oli sangen kiva kevätkeli, +5°C ja lumet haihtuu vauhdilla. Tallille mennessäkin oli valoisaa. Listassa luki tuttuun tapaan Harmonia. Tamma oli tänään taas tosi pahalla päällä. Edelliskerran tapaan harjasin ja satuloin raippa kädessä. Kun yritin olla välittämättä uhinoista niin kääntyi käytävällä poikittain ja potkaisi seinään. Enhän voi sellaista suvaita. Edessä kiukutteleva Roze ei auttanut asiaa.

Kyytiin loikkasin rampilta. Hartsa ei pysynyt ihan aloillaan ja päädyin jalustimen varassa kyljelle. Onneksi ei kovin kovaa vauhtia poistunut paikalta ja pääsin vauhdissa kampeutumaan satulaan.

Kenttä oli ihan liejua, ratsukoita oli 4. Alkutunnista oli vain hämärää mutta nopeasti pimeni.

Tänään ei alotettu pysähdyksillä vaan käyntien jälkeen otettiin suoraan ravia. Suunnanmuutoksia radan poikki milloin mitenkin ja niissä yhteyksissä tietty määrä käyntiaskelia väliin. Alkutunnista Harmonia tuntui ravissa juoksevan alta. Aika epätasaista oli meno. Takaosakin laahasi omiaan.

Tehtiin siksak-väistöjä uralta sisään ja takaisin (vasen kierros). Tuntui väistävän nahkeammin oikealle vaikka se kuulemma näytti paremmalta. Väistöissä meinasi ensin alkuun kiirehtiä ja loppua kohti hyytyä.

Väliin tehtiin taaemman pitkän sivun alkuun ravivoltin jälkeen laukannosto. Laukat nousi oikein. Vasemmassa laukassa ekalla kerralla otti jonkun spurtin. Loppua kohti rupesi hyytymään. Iso keskiympyrä laukassa. Oikea laukka tuntui paremmalta ja rullasi helpommin.

Loppuun tehtiin lisää siksak-väistöjä. Nyt oikeassa kierroksessa. Ratsu oli rennonletkeä, välillä turhankin. Hetkittäin meinasi olla edestä vähän raskas mutta sen sain korjattua pohkeilla. Matalaksi veti silti. Väisti jo helpommin mutta eteenpäinpyrkimys meinasi kadota. Muutenkin tuntui että olin korjannut itseni jo yli ja paino oli jo enemmän vasemmalla istuinluulla.

Muualla oli ongelmana mennä kiemurtelematta suoraan. Vaikka yritin ratsastaa eteen niin silti tuli kiemuraa. Loppua kohti taas hepo tasottui hyvin ja asettui helposti kumpaankin suuntaan.

Tunnin jälkeen tallissa oli poikkeuksellisen pahana. Nyt piti loppuharjauksetkin hoitaa raippa kädessä kun rupesi uhittelemaan. Kertaalleen osui komentamiseni oikein kohdilleen ja siihen loppui onneksi äksyilyt tältä päivältä. Jonkun sortin hevoskuiskausopinnot olisivat hyvästä sillä tällainen taistelu ja jatkuva komentaminen on kurjaa.

Ongelmia:
häijy tallissa ennen ja jälkeen
ei seissyt aloillaan kun menin kyytiin
alkuun kiirehti ravissa
vasen laukka muuttui löysäksi
väistöt alkoivat vähän vaisusti
ei päästy suoraan vaan kiemursi

Parannusta:
väisti lopulta helposti
tasottui loppua kohti
oikea laukka rullasi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora