lauantai 22. helmikuuta 2014

Estetunnilla ilman hyppyjä

Halusin välttämättä ratsastaa Aapolla kun kisatkin olivat tulossa. Koska hepo oli kuitenkin ollut toipilas niin sitä ei vielä hyppyytetty. Koulutuntia en saanut puhuttua, sillä estekisat lähestyivät heti koulukisojen takana. Vaan väärällä hevosella hyppääminen olisi tuntunut erityisen typerältä. Sovittiin sitten että lähden mukaan estetunnille mutta en hyppää.

Ratsukoita tunnilla oli 2. Kaisa ja Sulo hyppivät. Pakkasta oli -3.

Meidän alkuverkka oli vähän sillisalaatti kun en tiennyt mitä tänään on luvassa. Kaisan hyppelyiden aikana olisi pitänyt pitää Aapo paremmin vireessä ja valmistella tulevia. Monesti en vaan tiennyt mitä seuraavaksi. Mutta huonohkosti käytetystä valmisteluajasta saan syyttää itseäni.

Sulon huilipätkien aikana esitettiin kouluratsastusta. Mentiin alkuun keskiraveja, jotka alun kaahotuksen jälkeen rupesivat sujumaan ihan kelvollisesti. Itseltäni jäi vaan puuttumaan varmuus näiden ratsastamiseen. Tuntui että hyvät kerrat tuli tuurilla.

Seuraavalla pätkällä tehtiin laukannostoja. Nostot olivat vähän löysiä mutta kelpasivat mulle, opelle ei. Laukka oli hitusen pitkää. Aapo kipitti menemään kun ei hypättykään. Taisi odotella omaa hyppyvuoroaan.

Laukasta käyntiinsiirtymät oli kamalia. Tosin niitä ei harjoteltu yhtään pohjille.  Hetki tehtiin itsenäisiä siirtymiä. Ei niistä tainnut kovin priimaa tulla.

Tunti meni tosi äkkiä. En ehtinyt lopuksi ratsastaa rataa, kuten alunperin suunniteltiin. Ravi kuitenkin muuttui hyväksi ja asetukset vasemmallekin rupesivat sujumaan.

Ongelmia:
siirtymät
laukan viilaaminen

Parannusta:
ravi parani
esitettiin kelpo keskiraveja lävistäjällä
asetukset vasemmalle


Aleksei käytti kameraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora