lauantai 15. helmikuuta 2014

Lämpenemässä Lilliin esteratakurssilla


Viikonlopun Oulun hevosteluksi oli luvassa Aaltokankaan esteratakurssi. Laitoin pitkän listan hevostoiveita ilmottautumiseni mukaan: Hero, Niilo, Ruuti, Vanilja ja Reino. Salaa pelkäsin että mulle laitetaan Lilli. Ja juuri näin siinä kävi. En ollut yhtään innoissani. Lillin hyppyjä sivusta seuranneena se on aina varmuuden vuoksi kieltänyt kerran jokaiselle ennen kuin on hypännyt.

Hepo oli vielä tarhassa. Onneksi oli erittäin mutkaton laittaa kuntoon, joten siitä selvisin vartissa. Esteiden kasaukseen meni suunniteltua kauemmin, joten ei oltu ihan aikataulussa. Kaksi 19 metrin linjaa, suoraan ja kaareva. 4 ravipuomia sekä 16,5 metrin pysty-okseri -linja. Pelkkiä puomiesteitä.

Lilli oli käynnissä aikamoinen tahmailija. Ravissa meinasi sitten hetkittäin kipittää vähän turhankin vauhdikkaasti. Sisäpohjetta muistutteli ope. Alkuverkassa ravailtiin ravipuomien yli. Ekalla kerralla vähän venytti kaulaa ja katsoi mitä siellä maassa on. Yli päästiin silti mukisematta. Muistelen ekaa kertaa Lillillä kun stopattiin maapuomille. Välillä mentiin puomit jopa löysästi. Kun lisättiin laukkaympyrät päätyihin niin sitten puomeillekin oli vauhtia. Pidätteet kohti lantiota ja paljon pieniä pidätteitä oli ohjeet. Lilliä ei hirmuisesti kiinnostanut hidastaa.

Sitten otettiin verkkahyppyjä. Tarkoitus oli tulla 16,5 metrin linja ensin viidellä askeleella. Lilli harppoi sen verran isosti että viittä ei väliin mahtunut enkä viitsinyt hirmuisesti himmailla. Neljällä tuli tasaisesti. Tokalla kerralla jopa laukkakin säilyi myötäisenä.

Lopuksi tultiin rata. Ekalla kierroksella korkeutta oli n. 60 cm. Toiselle kierrokselle ope nosti meille 70 senttiin. Ensin pisarakuvio alkuun eli pystyltä 19 m linja okserille, päädyn kautta toinen okseri ja siitä 19 metrin kaareva linja takaisin pystylle. Laukka taisi joka kerta olla tässä kohdassa väärin. Korjaus ravin kautta ja sitten raville ja ravipuomit. Vasen laukka ja 16,5 metrin linja pystyltä okserille. Ekalla kierroksella tultiin kuulemma tosi hissutellen vikalle linjalle. Enkä itse huomannut mitään. Toisella kierroksella väli meinasi jäädä jo ahtaaksi.

Neloseste lähti matkaan kun en saanut hevosta kunnolla takajaloille ennen hyppyä. Tultiin vähän laakana. Mutta kiva oli huomata miten arpomatta Lilli hyppäsi myös nuo vähän isommat esteet. Ennakkoluulot meni romukoppaan. Huippuhepo!

Seuraavan päivän ratsutoiveena vinkkasin että sillä Herolla haaveilisin meneväni kisoihin. Ope kommentoi että ihan hyvin voin Lillilläkin kisata keväällä naapurissa 80 cm. Hah! Minä kun ajattelin että hepo on semmoseen ihan liian raaka ja meillä aivan liian vähän treeniä takana.

Ongelmia:
kiemurreltiin linjaväleissä
sisäpohje olisi voinut olla paremmin läpi
vääriä laukkoja esteiden jälkeen
laukan säätely oli hankalaa

Parannusta:
ei kieltoja, vain yksi pudotus
ei kyttäillyt


Miraa on kiittäminen videomateriaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora