keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Taukojäykkyyden sijasta vaihtojakin estetunnilla

Keskiviikkona oli pitkästä aikaa hyppypäivä. Tai siis -ilta. Kolmen viikon hyppytauko Assilla takana. Pihalla lähemmäs parikymmentä pakkasta ja maneesissa -8°C. Pukeuduin toppiini jopa vähän turhan hyvin ja tuli kuuma. Saatiin toinen ratsukko mukaan tunnille.

Alkuun taas hölköttelin ravin ja laukan läpi. Assi oli kivan reipas omasta takaa. Nosti laukat nätisti. Sitten tultiin kahta puomia ensin ravissa, sitten laukassa. Ei saa kaatua oikealle. Suoraan ja keskelle tulemisesta ei tullut sanomista. Ravissa oli alkuun liikaa vauhtia. Laukassa vasemmassa kierroksessa tuli pari stiplua enkä malttanut odottaa. Taas muutaman kerran kuulemma päästin ohjia löysälle. Enkä huomannut itse mitään.

Sitten tultiin samaa estettä pienenä pystynä. Meille ei tänään noussutkaan kuin max 60 senttiin ettei kipeytetä Assia. Välissä taidettiin tulla lävistäjän pystyä yksittäin, ainakin oikeasta kierroksesta. Laukka jäi pääosin vääräksi. Välissä loikattiin eka pysty + okseri ja lopuksi kaikki 3 peräkkäin. Okserille oli alkuun ongelmia tajuta mistä kohdasta kannattaa kääntää. Vähän lisää laukkaa ja varsinkin okseria kohti Assi alkuun hidasti. Mutta mitä enemmän hypättiin sitä paremmin Assi heräsi ja loppua kohti vaikkei okserilla laukka vaihtunutkaan niin ovikaarteessa vaihtoi lennosta. Vautsi.

Yhdellä kierroksella ei vaihtunut kumpikaan ja vaihtoni olivat vanuvia. Laukka lyheni vain Hempan tapaan. Lopulta löytyi myötäiset mutta tuli sanomista että aikaisemmin pitäisi hoitua. Loppuun tultiin koko kolmen esteen höskä muistaakseni kolmesti ennen kuin päästettiin kaveri jatkamaan. Vikalla kierroksella oli kaikki myötälaukat! Juuri ennen vikaa estettä tajusin että lavat valuvat vasemmalle, ehdin juuri suoristaa ja niin löytyi hyppyyn vaihtokin. Jes! Loppua kohti ei tosiaan tarvinnut enää pyytää Assia eteen vaan pikemminkin pääsi odottamaan. Ope totesi että maltan olla heittämättä ohjia pois kun Assi liikkuu reippaasti.

Loppuraveissa meinasi taas olla vauhtia. Oikea kierros rauhoittui, vasemman tasoittamisessa meni enemmän aikaa.

Nyt viimeinen este jäi ratsastajien purettavaksi. 60 cm näytti olevan tolpan merkkien mukaan korkeutemme tänään. Näppärästi ope niitä aina nosti välissä toiselle ratsukolle.

Oli kivaa ja heräsin. Eikä Assista huomannut mitään 3 viikon hyppytaukoa.

Ongelmia:
yksi parin kierroksen kakkajumi
vääriä laukkoja
pari automaattiohjanheittoa, joita kuski ei huomannut
oikeasta lahkeesta katkesi kuminauha näissäkin housuissa

Parannusta:
löytyi myötälaukkoja
vaihtoi kolmesti sileälläkin vasemmasta oikeaan
esteet menivät aika kivasti
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora