sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Sunnuntain iltapäivämaasto

Sunnuntaina oli tällä viikolla yleinen maastopäivä. Itse olin tosin hyvinvointiluennon takia liikkeellä vasta iltapäivällä enkä ehtinyt enää muiden mukaan. Masapulkkailujen jälkeen siis Hempalle varusteet niskaan ja menoksi. Kello oli jo lähempänä puolta viittä kun lähdettiin.

Aiemmat maastoilijat olivat menneet Tiitonsaaren lenkin, joten mekin suunnattiin sinne. Autoja tuli tiepätkillä vastaan ehkä 6. Yksi meni aika lujaa (ehkä kuuttakymppiä) aika läheltä. Onneksi Hemppa ei välittänyt siitäkään.

Innostuin laukkaamaan myös ensimmäisen tien loppupätkän autiotalon ohi. Siitä oikealle metsän kautta pääsi hyvin metsälenkin alkupäähän. Ei ollut luvattua auringonpaistetta mutta toisaalta pakkastakaan ei ollut kuin -7°C. Ravailtiin vähän metsässä ja suorat laukattiin. Pyytämällä Hemppa meni 42 km/h. Pieniä sivuaskelia tuli vaanivan kaatuneen puun takia. En viitsinyt juoksuttaa ihan puhki kun rupesi puuskuttamaan. 1,3 km, 2,5 minuuttia. Jälkimmäinen suora käveltiin ja ravattiin. Lopulta kello oli taas aika vähän suoran päässä ja päätin vielä kääntää takaisin.

Pyysin laukan ja Hemppa ehdotti vähän lujempaa. Annoin mennä ja reissun huippulukemat tulivat tässä. Ihan pyytämättä ja poispäin tallilta. Reilu 46 km/h. Suoran jälkeen himmailin vauhtia vaikka Hemppa olisi selvästi halunnut jatkaa. Mentiin sitten pätkä ravia ennen kuin käänsin ympäri. Takaisinpäin pidin sitten vauhdin laukassa hallussa. Vähän Hemppa nyki ohjia mutta malttoi kuunnella. Ravikin meinasi olla tohotusta. Nyt yritin sekä ravissa että laukassa hakea vähän pyöreämpää muotoa.

Tiellä mentiin käyntiä ja ravia. Kävin sitten vielä pellolla. Sielläkin vielä Hemppa olisi halunnut mennä ravissa lujaa ja rauhoittelin menoa. Toistui joka kerta. Pysyi kuitenkin käynnissä.

Kuumahan ratsulle taas tuli heijastinloimen alla. Hämärä rupesi laskemaan päälle kun kuuden aikoihin palattiin tallinpihaan.

Ongelmia:
kaatunut puu oli pelottava

Parannusta:
ratsu heräsi liikkeelle

GoPro-tallennekooste lenkistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora