maanantai 12. helmikuuta 2018

Menohaluttomuudesta itsepäiseen paahtamiseen

Maanantaina oli taas Assin aika. Harmillisesti tämä päivä ei sopinut kummallekaan opelle, joten menin taas itsenäisesti. Enkä halunnut olla taas pois sählystä tallireissun takia. Motivaatio oli vähän vähissä ja tämä taisi tarttua Assiinkin. Pihalla oli muutama aste pakkasta, maneesi nollissa.

Nyt olen oppinut jo aavistuksen ripeämmäksi. Yhä olen silti hitaimmasta päästä tallilla. Mennessä törmäsin ennen näkemättömään ruuhkaan. Piha oli täynnä autoja ja maneesissa 7 hevosta samaan aikaan. Lopuksi jäätiin tietysti keskenämme Assin kanssa.

Käynnissä pitkin ohjin oli aavistuksen patisteltava mutta liikkui. Tuntumalla oli tänään hidas ja verkkalaukoista jumitteli useamman kerran seis. Odotin kakkaa muttei sitä sitten näkynyt kun myöhemmin ehdotin pysähtymistä itse. Alkuun vähän väisteltiin muita enkä päässyt tekemään ihan haluamiani kuvioita. Ainakin 2 hevosta juoksutettiin ratsastukseni aikana. Mahduttiin kyllä mutta rajoitti suunnanvaihteluita ja volttailua.

Tänään ei mitään ihmeempiä tehty. Pyörittelin sitten harjoitusravissa ympyröitä ja mietin tuntumaa ja omaa istuntaani. Assi oli edestä epätasainen mutta teki sen huomattavasti Hemppaa hienovaraisemmin. Lopuksi vähän siirtymiä. En tiedä mistä tuulista oli kiinni että välillä laukka nousi käynnistä hyvin ja välillä ei sitten millään. Lopulta pissasikin. Sen jälkeen rupesi hiihtelemään siihen malliin että tietää kuskia paremmin nämä jutut. Vasen laukka oli yhä helpompaa istua. Oikeassa heijasin enemmän.

En jäänyt hinkuttelemaan vaan kun lopulta kevyessä ravissa keveni edestä niin lopetin siihen. Hieman reilu tunteroinen selässä. Loppukäynnit talutin.

Karsinaan oli taas kiire ja kun pysäytin käytävälle niin meinasi keittää yli. Sen verran heilui ympäriinsä että sai päällään kolhaistua minua nenään. Ei suurempia vammoja mutta harmitti tietysti.

Ongelmia:
kuskin motivaatio oli vähän hukassa
Assi liikkui alkuun nahkeasti
ei tasoittunut kunnolla
laukat nousivat välillä hyvin huonosti ja välillä putoilivat pois
lopuksi ei malttanut kuunnella kunnolla pidätteitä ravissa
tohotti karsinaan

Parannusta:
pysyi käynnissä kakkaamisen ajan
eteenpäinpyrkimys parani
ei säikkynyt katolta putoilevaa lunta (ei korvahuppua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora