sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Uusi ratsu pulkan eteen

Lauantaina iltapäivällä oli vähän erilaista talliohjelmaa. Yksäriksi menneen Masan omistaja kyseli avustusta pulkkailuun. Minulla kun on nyt ne hiihtoratsastusvaljaatkin. Masalle laitettiin varusteet niskaan, korvat tukkoon ja sitten kentälle.

Ensin siedätettiin pelkkä pulkka, sitten lapsi pulkassa. Masaa talutettiin edeltä ja minä vedin pulkkaa ja lasta vähän takana ja sivuilla. Ei sanonut humma mitään. Sitten ratsulle valjaat niskaan. Ei niistäkään sanonut mitään. Yhden kierroksen juoksentelin perässä vähän nykien ja naruja heilutellen. Ei reaktioita tästäkään. Sitten pulkkalapsi taluttaen valjaissa perään. Tämäkin ok. Sitten vaan kuski ratsaille ja pulkka perään. Vaikeinta näytti olevan pulkan ohjaaminen.

Lopulta pääsin itsekin perään. Kaarteet olivat tosiaan hankalia. Lopulta kovemmassa vauhdissa pulkka meni sen verran poikittain että se kanttasi ja tipuin kyydistä. Ei se Masa näistäkään välittänyt eli pellolle.

Lähilenkki oli sen verran luminen että vaihdettiin kauemmalle pellolle. Pääsin ensimmäiseksi pulkkaajaksi että ehdin vielä maastoon. Kaikki askellajit ja suht rauhallista menoa. Pulkan mökän yli ei kuullut yhtään ratsastajan ohjeista. Pulkkaan kaikki näytti rauhalliselta. Laukassa oli hankalinta kun pulkka heijasi väylää puolelta toiselle. Pysyin kuitenkin kyydissä. Masa oli kuulemma laukassa välillä jännittynyt. Lähteehän pulkasta toki suksia isompi ääni. Muutenkin suksilla oli aika lailla helpompaa.

Yksi kierros riitti itselleni ja jätin lopun joukkion jatkamaan. Kivaa oli, kiitos!

GoPro oli matkassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora