keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Tasapainon metsästystä

Keskiviikkona pääsin taas parin hepattoman jälkeen ratsaille. Opettajien menoista johtuen koulutunti Assilla. Pakkanen levisi myös etelään ja mennessä auton mittari näytti tallin pihalla -15°C. Maneesissa oli -6°C ja lähtiessä pihalla -18°C. Vaatetta oli kaikesta yrityksestä huolimatta ratsailla vähän liikaa (paksumpi takki). Onneksi oli kuitenkin varpaanlämmittimet.

Alkuun taas vain hölköteltiin askellajit läpi. Opetus alkoi laukkahölköttelyn kohdalla kuskin asennon korjaamisella. Siitä jäätiin sitten kevyeen raviin ja lyhentelin ohjia. Yhä tuli sanomista samoista asioista eli kielletystä etunojasta ja käsistä. Kummasti unohdin käteni kun käytin pohkeita. Käynnissä omat jalat tuntuivat liian hitailta ja alitajuisesti annoin samalla löysempää ohjaa.

Tänään tehtiin vähän enemmän siirtymiä ja uutena asiana muutama laukkavoltti. Kuski ei saanut kallistella oikealle (yläkropalla). Ratsu kuulemma valui molempiin kierroksiin vasemmalle mutta tunsin tätä huonosti. Nyt onneksi asettui kumpaankin suuntaan.

Opetuksesta jäi mieleen maininta että harvemmin hevonen siitä suuremmin palkitsee kun sitä vaaditaan lyhentämään ja kantamaan itsensä paremmin tms. Kehuja sain hyvin ajoitetuista laukannostoavuista. Siirtymät muuten olivat taas vähän laidasta laitaan. Muuten humma oli ihan mukavan aktiivinen. Käynti tuntui taas itselleni vaikeimmalta. Toki taas jumitti muutaman kerran tarpeilleen. Jälkimmäisen ratkaisusta sain kehuja kun pidit ohjat ja pyysin eteen kunnes oltiin taas ravissa.

Kyllä se open läsnäolo lohduttaa hirmuisesti. Ei ollut mitään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Loppua kohti Assi rupesi polkemaan vasemmallakin takasella paremmin alle.

Hölköteltiin vielä itsenäiset ravit loppuun. Nyt vihdoin ravi nousi käynnistä heti ensimmäisestä pienestä avusta. Loppukäynnit menin ensin selästä, sitten taluttaen kun rupesi tulemaan vilu. Assi oli taas enemmän perässä vedettävää mallia. Johtuiko siitä että maneesissa oli muitakin?

Ongelmia:
pohkeiden käytössä kädet unohtuvat
hitaat pohkeet
vietti vasemmalle enkä huomannut
kuski kallisteli oikealle ja muutenkin tuntui vinolta
parit tyhjennysjumit

Parannusta:
sain kehuja täsmällisistä ja oikea-aikaisista laukka-avuista
Assin alleastunta parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora