sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Hiihtoesteratsastuskisoissa taas lainaratsulla

Sunnuntaina oli iltapäivästä vuotuisten Turkan hiihtoratsastuskisojen vuoro. Tänä vuonna laitettiin sopimaan aikatauluihin ja kun tallilta sai lainaratsun niin sinne siis. Osallistumisesta yhteensä 45 euroa. Pakkasta oli lähelle perumisrajan -15°C mutta aurinko paistoi kauniisti koko päivän.

Roco oli jo valmiiksi hommissa. Meni kakkosluokan alle. Sain siis valmiiksi lämmitellyn ratsun. Välissä piti olla vain 5 ratsukkoa mutta lopulta olin selässä ties kuinka kauan. Lähinnä käveltiin pitkin ohjin. Ruuna oli vähän laama ja toisessa päässä kenttää yritti päättää suuntaa itse. Ei siis välittänyt ympärillä tapahtuvasta suhailusta.

Ravasin vähän ja lopulta saatiin valjaat niskaan ja hiihtäjä perään. Nyt laskettelusuksilla. Pari kierrosta laukkaa. Hiihtäjän kanssa humma syttyi eikä tarvinnut yhtään patistaa. Kannuksia ja raippaa ei ollut.

Ennen lähtöä Roco vähän peruutteli ja liinat menivät solmuun. Meidät sitten suoristettiin avustettuina matkaan.

Ratapiirros.

Alkumatkan hypyt menivät hyvin, 4 askelta väliin. Kiemurtelu myös ok. Ei siinä hirmu lujaa voinut mennä. En miettinyt myötälaukkoja yhtään. Sitten hiihtäjä heinähidastukseen ja ratsastaja skarppina että jatketaan uudelle kierrokselle eikä talliin.

Suoralla kiihdytin jo esteiden ohi. Pujottelu mentiin aika reippaasti ja viimeisessä välissä meinasi tulla kiire. Hiihtäjä takana sai omat ajatuskatkoksensa ja tuli stiplu sekä 10 virhesekuntia. Pitkällä suoralla usvatettiin ihan kunnolla eteen. Rocon kunto loppui ennen kaarretta. Sen jälkeen sai kuski ruveta huhkimaan ja yrittää pitää vauhtia yllä.

Tiukka kaarre kohti hyppyreitä mentiin kuitenkin vähän lujaa. Rocolla tuli pieni takajalkaliukastus/kompastus. Mitään ohjeita ei kuulunut takaa, joten jatkoin hyppyreille laukassa. Hetken päästä yleisö huusi että hiihtäjä jäi matkasta. Tässä meni muutama sekunti hukkaan kun en huomannut tätä heti. Iso mäki kuitenkin virheittä.

Puolessa minuutissa oli hiihtäjä kasannut itsensä taas suksille ja hevosen perään. Siitä sitten melko nollavauhdeilla pikkuhyppyreille ja aallot perään. Sinne vielä toinen stiplu kun merkkitötsät lentelivät. Sitten heinähidasteen kautta maaliin. Ajaksi tuli 3 min 20 sek. Johon 20 sekuntia sakkoaikoja päälle eli 3.40. Periaatteessa siis lähes 50 sekuntia nopeampaan tulokseen olisi voinut päästä kun olisi vähän rauhoittanut menoa hyppyreillä ja skarpannut virheet pois. Vähän oli kommunikaatiokatkoksia matkalla.

Roco puuskutti aika julmasti. Hyppäsin alas selästä ja talutin kunnes seuraava kuski jatkoi. En ollut tajunnut että humma menee vielä kolmannenkin radan. Hyvin kuulemma jaksoi senkin.

Meidän tulos oli lopulta seitsemäs 15 kisaajan luokassa. Voittoaika oli 3.02 ja ruusukkeille pääsi vielä ajalla 3.16. Meille siis lisää treeniä (oikeilla varusteilla) ja seuraavalla kerralla skarpimmin. Kivaa kuitenkin oli.

Ihan aavistuksen harmitti etten itse päässyt hiihtohommiin kaverin hepan jouduttua saikulle. Toisaalta helpotti sillä olisin kuollut kumpareisiin.

Koostevideo kisoista, ensin GoPro-versio ja sitten yleisöstä kuvattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora