lauantai 10. helmikuuta 2018

Viskaalin lenkki pitkästä aikaa

Lauantaille piti järjestyä maaston lisäksi myös koulutunti mutta se torppaantui kommunikaatiokatkoksiin. Lähdettiin sitten kolmen ratsukon voimin maastoon. Hemppa laitettiin keulille. Pakkasta oli viitisen astetta ja pelloilla tuuli.

Lähdettiin Viskaalin suuntaan mutta ensimmäinen ratsukko kääntyi jo tien päässä takaisin tallille. Tänään Hemppa ei suuremmin tuijotellut sinistä konttia.

Pohjat olivat ihan hyvässä kunnossa, joten mentiin kaikkia askellajeja. Kuitenkin aika rauhassa ja käveltiin paljon. Laukkapätkätkin olivat maltillisia eikä paahdettu. Silti kaveri sai venyttää askelta ihan kunnolla että pysyi mukana.

Yksi joukkosäikähdys otettiin. Huomasin ekana että takaa tulee pyörä. Pyörää oltiin juuri esittelemässä kaverihepalle kun säikähti sitä. Hemppa sitten perässä. Muutamat laukka-askeleet tiellä mutta äkkiä oli tilanne hallussa. Kun pyörä sitten meni ohi niin hummat eivät tuumanneet siitä enää mitään. Autoista kärryineenkään ei sanottu mitään. Tosin muutamat väistettiin risteyksissä sivuteille.

Ensimmäinen radan ylitys kauimpana oli yllättävän helppo. Vähän Hemppa katseli mutta turpa maassa uskalsi yli. Jälkimmäinen ylitys keskimmäisestä ylityspaikasta ei mennyt yhtään niin sujuvasti. Kiskojen ympärillä meni musta muovimatto ja Hemppa tulkitsi sen tietysti vaaralliseksi rotkoksi. Kun pyysin eteen niin menikin pakki päälle. Lopulta piti napauttaa pari kertaa raipalla että sai pakin pois. Päästiin sitten uudestaan reunalle muttei vahingossakaan mustalle puolelle. Kaverina ollut suokki empi yhtä lailla ja välillä hummat meinasivat peruutella toistensa päälle.

Suokki meni lopulta ensin yli. Hemppa näytti siltä että tahtoo perään muttei uskalla mennä. Jäätiin reunalle seisomaan ja tuntui siltä että miettii hyppäämistä yli. Matkaa oli kuitenkin monta metriä, joten toivoin ettei mennä loikalla. En kovin isosti komentanut ja annoin hepan olla turpa maassa. Lopulta rohkaisi mielensä ja loikittiin radasta aika reippaasti yli. Askellaji saattoi olla laukka. Antoi kuitenkin kiinni. Ei erityisen rentoa muttei superpinkeääkään. Olisi vähän tehnyt mieli ottaa uudestaan muttei jääty hieromaan.

Tiellä laukattiin kotiinpäin. Hemppa halusi mennä lujempaa, joten mentiin vähän intervallityyliin. Välillä päästin, sitten taas himmasin ja odotettiin kaveri lähemmäs, sitten taas venytettiin askelta. Huiput oli 30 km/h kieppeillä eli ei mitään paahtoa.

Vasta loppuraveissa Hemppa taas pyöristyi tuntumalle. Taas viitsin vaatia kunnolla vasta tässä vaiheessa. Pitkät loppukäynnit ja reissuun meni n. tunti 45 min. Matkaa tuli lähemmäs 13,5 km. Vain käynnissä tuli vähän viileä mutta vaatetus oli kuitenkin sopiva.

Heti ratsailta laskeuduttuani huomasin verta toisessa etusessa. Ruununrajassa oli pieni kolo. Taisi tulla radan ylityksen sählingeissä. Huuhtelu, varmuuden vuoksi Betadinet, eikä tämä onneksi vaivannut enää tämän jälkeen.
Jk. kesällä kavion kasvussa huomasi lommon.

Ongelmia:
jälkimmäinen radan ylitys
vekki humman varpaissa
säikähti kaverin mukana polkupyörää

Parannusta:
Hemppa oli suht rento läpi lenkin
päästiin radan yli kahdesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora