perjantai 16. helmikuuta 2018

Piiskuroinnin sijaan menikin hyvin

Perjantaina junailin työni siten että olisin kerrankin ehtinyt Artsiin. Vaan sitäpä ei ollutkaan tänään. Onneksi tallikaverit olivat varanneet maneesiaikaa ja ope suostui lähtemään sinne tunninpitoon. Kyytikin järjestyi.

Hemppa tuli taas tarhasta vastaan (video alla). On se ihana! Ja lastasin sen vinkkaan ihan yksin. Ei ongelmia. On se ihana! Kuulostaako vähän toistamiselta?



Niin sitten mentiin 3 ratsukon voimin opetukseen. Minä toivoin perushiillostusta, yksi suunnanvaihtoja ja kolmas puomeja mutta koulua. Ope sai kaiken yhdistettyä.

Heti alkuverkasta oli ohje ratsastaa hevonen pyöreäksi. Vaikka sitten vähän pitkäksi mutta rennoksi. Nyt aloitettiin käynnissä ja tein tämän ajatuksella. Ei vedetä kahdesta ohjasta vaan houkutellaan yhdestä kerrallaan alas. Näennäisesti kulki ihan hyvin mutta pitkään meni ennen kuin rupesi tuntumaan kunnolla avuilla olevalta. Vaikka huomasin itsekin että käteni leijailivat eteen ja alas ja yritin korjata sitä, niin silti ope pääsi sanomaan siitä useamman kerran.

Yllätykseksi myös laukka rullasi aika pyöreänä. Ensin vasen ja sitten myös vaikeampi oikea. Laukkojen jälkeen sormia paleli hetken.

Sitten ruvettiin tulemaan porrastetusti ravilla hieman kolmikaarisen kuviota puomien (2 x 2 kpl suoristuskohdissa keskellä) yli. Tosin niin että pysyttiin aina saman suunnan soikiolla kunnes tuli hyväksi. Vähän aktiivisempaa ravia ja lyhemmät ohjat. Oikeassa kierroksessa tuli sanomista vasemman lavan karkaamisesta vasemmalle, jonka huomasin itse jo hetkeä aiemmin. Sain lopulta korjattua. Lopulta tuntui että meidät unohdettiin viimeiselle soikiolle vasempaan kierrokseen ja pyörittiin siellä ties kuinka pitkään ilman enempiä kommentteja.

Sitten tultiin laukassa ympyrää ja keskellä oli puomi-kavaletti-puomi. Meillä meni taas tavalliseen tapaan tovi että sain laukan järjestykseen. Sitten ainakin 4 kierrosta ennen kuin pääsin jyvälle miten puomeille kannattaa kääntää. Onneksi siitä parani. Tehtiin välillä kahdeksikkoa. Vaihto taisi yllättäen tulla oikealle mutta takaisin vasempaan ei. Ohjeet oikeassa kierroksessa taisivat olla niitä tavallisia. Haitaria laukkaan, aktiivinen laukka muttei saa venyä pitkäksi.

Toisella kierroksella Hempan laukka tuntui hyvältä. Harmi että nyt ei tullut kumpaakaan vaihtoa. Muuten meno oli taipuisampaa ja kuuliaisempaa.

Muille riitti kaksi kierrosta, me saatiin onneksi vielä kolmas. Nyt taisi löytyä molemmat vaihdot. Alkuun tosin humma taas kiskoi ohjista ja oli paljon edelliskierrosta huonompi. Kun riitti niin halusin ratsastaa laukan vielä kuntoon. Se ei onnistunutkaan ihan nips naps vaan tein useamman voltin päätyyn. Onneksi lopuksi parani.

Loppuravien alkuun Hemppa vielä nyki ohjista. Vasta kun tajusin ratsastaa vähän enemmän eteen niin tasoittui paremmin. Oikeassa kierroksessa sitten vihdoin hyväksi. Sitten tuli taas sellainen olo että tästä voisi aloittaa. En malttanut lopettaa ihan heti vaan ravailin hetken.

Tunnin aikana pakkanen pihalla kiristyi -11°C -> -16°C. Tunnin tarkeni kuitenkin kesähousuissa. Kotiinpäin Hemppa lastautui huonommin ja hetken jahkaili. Jälkikommentit opelta oli ettei ole ehkä aiemmin nähnyt Hemppaa alusta asti näin hyvänä. Takasetkin liikkuivat hyvin. Maastoreissut ovat tehneet ratsulle kuulemma hyvää. Nyt on toiminut tunneillakin niin kiltisti ettei ole enää myynnissä. Jes! Puhetta oli myös pidemmän matkan kisareissuille mukaan lähtemisestä. Jopas!

Tallilta lähtiessä yllä oli taas kaunis tähtitaivas.

Ongelmia:
laukanvaihdot
ei ollut ihan avuilla
ei tainnut tykätä tästä reissusta, alkuverkan aikana 5 kakkaa

Parannusta:
vaihtoi lopulta laukat
oli kivan tasainen
loppuraveissa tasoittui lopulta hyväksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora