keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Tervalaivalla hiomista - Equstom

Keskiviikkona lähdin testaamaan paljon kehuttua Equstomia. Taisi olla Hevosmessujen antia että sain sinne 10 % alekoodin eli tunnista jäi maksettavaa 37,80 e. Tunti oli 60 minuutin EquDressage eli he B perusratsastusta.

Ensimmäinen ongelma oli löytää perille. Usko meni enkä meinannut ajaa tarpeeksi pitkälle. Vaan löytyihän se talli lopulta. Vastaanotto oli lämmin ja tarjottiin suklaata. Ratsukseni sain ison ruunikon Mikke-hepan. Nätti. Vähän luimi hoitaessa muttei tehnyt mitään. Pysyi karsinassaan ovi auki.

Mentiin kentälle, noin puolet alueesta oli varjossa ja lämpötilaerot tuntuivat suurilta. Lämmintä oli n. +5. Ratsukoita tunnilla oli 4. Ohjelmassa oli perusratsastusta mutta sanoisin tätä istuntatunniksi.

Ratsun ominaisuus oli etusten laahaaminen maassa. Sen kyllä huomasi kavioista. Eikä saanut patistaa menemään kovempaa. Mentiin käyntiä aika pitkään. Ravissa sitten sama juttu että ei saanut patistella. Meno oli aikamoista jolkottelua pitkällä ratsulla.

Askellajeista kamalin oli laukka. Maisemat ei vaihtuneet mutta pysyi onneksi laukassa. Hidas ravi olisi edennyt paremmin.

Kommentit tuli aikalailla kuskin istuntaan. Nosta alaselästä ylös ja kanna kädet. Takaraivo ylemmäs.

Lopputunnista tehtiin pitkällä sivulla avoja käynnissä. Volteilla taipui aika niukasti. Ei saa vetää sisäohjasta.

Oma näkemykseni tunnista oli että aika piudemaista. Kuulemma hyvin mahdollista kun olivat saman koulukunnan ihmisiä (oma tulkinta, ope siis tunsi/tiesi Piuden). Tämä olisi varmasti hyödyllistä mutta oma kärsivällisyyteni ei riittäisi tällaiseen kovin pitkäksi aikaa. Ope kehui minua selvästi rutinoituneeksi tuntiratsastajaksi. En ollut edessä ja osasin väistämissäännöt.

Periaatteessa voisin käydä toistekin mutta sekä hinta että etäisyys hillitsevät. Piudelta koin kuitenkin saavani enemmän irti.

Ongelmia:
kädet laski
alaselkä ei muistanut venyä

Parannusta:
hepo jolkotteli omalla moodillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora