tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kuinka vaikeaa on nostaa oikea laukka?


Tiistaina jatkui Harmonian liikutus. Tässä vaiheessa rupean olemaan viikonpäivissä jo ihan sekaisin. Hepo oli taas puruinen ja mutainen muttei onneksi kovin märkä. Aamulla taisi sataa. Hoitopuuhat meni tavallisesti. Pientä kiukuttelua. Peruutus onnistui maastakäsin ihanan helposti. Samoin kaviot nostaa hyvinä päivinä jo valmiiksi.

Kenttä oli eilistä parempi. Osittain märkä muttei lätäkköinen. Ratsukoita tunnilla oli 6. Multa kysyttiin että tahdonko toiselle puolelle ja kun en kovin innokkaana ollut menossa itsenäisesti niin sain jäädä mukaan ja otettiin koko kenttä käyttöön. Tänäänkin alotettiin istunnalla ja ravattiin alkuun pätkä ilman jalustimia. Jalkani olivat spagettia eikä kovin tehokkaasti hommissa. Ravissa pompin alkuun ja voltilla tuntui niin liukkaalta satulassa että piti napata kiinni.

Harmonia tasottui taas suht itsestään ihan vain yrittämällä pitää tasaista kahden ohjan tukea ja ratsastaa pohkeilla eteen. Ei kyllä tullut yhtä hyväksi kun eilen. Tehtävänä nostettiin laukkaa kulman jälkeen suoralla hevosella. Vasen kierros onnistui hyvin ja sain taas istuttua suorassa eli hevonenkin meni suorana. Laukat nousi helposti ja joka kerta oikein.

Oikea kierros oli vastaavasti erittäin hankala. Nousi väärä, väärä ja väärä. Kaarteissa ja kulmissa sain myötälaukan sekä hyvin satunnaisesti suoralla. Ja yritin ties kuinka monesti. Ulko-ohja napakammin käteen ja oikean jalan reisi ei saa puristaa. Tuntui siltä että kun hepo on nostamassa niin arpoo jalkojensa järjestystä ja painoni heilauttaa sen vasempaan laukkaan. Ope totesi että tehdään välillä jotain muuta.

Vähän kinuin että kun kaikki muutkin ryhmät hyppäsi kentällä ollutta miniristikkoa. Mekin sitten saatiin. Ravissa H ei viitsinyt ensin kunnolla nostaa koipiaan ja tuli pari pudotusta. Hyppyä ei tullut. Ite kellahtelin kaulalla menossa. Laukassa sujui helpommin. Ja laukassa löytyi jopa säätövaraa. Ihana oli myös ettei tullut mitään kiihdytyksiä estettä kohti! Korkeus oli max 50. Oikeassa laukassa sai keskittyä että hypyn jälkeen säilyi myötälaukka.

Lopuksi jatkettiin oikean laukan nostamista kun muut lopetti. Parhaimmillaan taisi tulla neljä myötälaukkaa putkeen. Olisi pitänyt lopettaa siihen. Sitten rupesi tulemaan taas vasenta ja lopuksi ei meinannut nousta mikään. Pyysin kertaalleen vasemman, se nousi. Sitten rupesin huijaamaan. Kuten Kyrakin totesi että jos jonkun asian tekee aina samalla lailla tulee aina sama lopputulos. Meillä tuli sitä vasenta laukkaa aina vaan. Rupesin taivuttamaan kaulaa vähän sisään ja näin rupesi myötälaukka nousemaan. Sain viisi myötälaukkanostoa putkeen. Ope tosin huomautti että nousi ravin kautta. Mutta tässä hinkutellessa laukasta tuli aika kiva. Pudotin jalustimet pois jo aiemmin. Lopuksi ratsastin vähän isompaa laukkaa kentän ympäri ja hepo pysähtyi pyynnöstä, vetämättä kahdessa askeleessa. Ihanaa!

Muut oli päästetty talliin jo aiemmin ja me oltiin jääty laiskanläksyille. Mutta kiva näin, sillä inhoan lopettaa jos hommat ei suju yhtään. Käveltiin vielä loppukäynnit. Eikä hepo missään vaiheessa säikkynyt mitään. Tamman jalatkin pysyi aiempaa paremmin alla.

Ongelmia:
oikean laukan nosto
värkkäsin liikaa
raippa selän takana ei auttanut käsiin
käynnistä ei tullut hyvä

Parannusta:
ravi oli hetken kiva toiseen suuntaan
ratsu keskittyi
laukasta tuli kiva
loistavat jarrut!

Loppuhorinat:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora