lauantai 12. huhtikuuta 2014

Itsenäistä koulua ja puomeilua

Harmonian liikutusviikko jatkui lauantaina. Luvassa itsenäistä menoa. Heppa löytyi tarhasta jalat mudassa, joten jäi ilman bootseja. Vähän äkäili taas harjatessa, tänään enempi hampailla. Satulointi sujui hyvin. Kaarrossa taas kiukutti.

Alkuun pyörittelin käynnissä, suht ok. Paikallaan ei ois malttanut seistä. Kun tästä pyysin peruuttamaan niin ei ois halunnut tehdä sitäkään  ja etupää keveni. Taisin vähän provosoida mutta osasin kuitenkin toimia ja kääntää sivulle.

Ravissa oli myös melko kelpo. Ihan ei loksahtanut kohdilleen. Sai patistella eteen. Lisäksi nurkassa oli mörköjä, jännittyi siinä ja kiiruhti pois. Keskittyminen rakoili myös sen uudesta rakkaasta sekä ponikärryistä. Jossain vaiheessa tuli vähän loikkaakin.

Laukkaa pyörittiin ympyrällä kumpaankin suuntaan. Nopeita siirtymiä ja hepan keskittyminen palasi kuskiin.

Saatiin sitten vielä 17 metrin puomiväli kentälle. Ensin ravilla kumpaankin suuntaan. Ei tainnut juuri kiihdytellä. Laukassa mentiin normilaukalla 5 askelta, lyhentäen 6. Olin mielissäni ettei kiihdytellyt laukassakaan ja sain askelpituutta säädeltyä. Kuvittelin sen melko hankalaksi. Vasen laukka rullasi taas huonommin. Oikeaan kierrokseen yritin 7 askelta mutta sitten Harmonian rakas tuli kentälle, oma keskittyminen rakoili ja sen jälkeen meiltä loppui tila suorittaa.

Loppukäynnit käytiin maastossa melko pitkin ohjin. Siellä vähän värähteli, ei taideta laskea säikkymiseksi. Varusteita purkaessakin kehtasi äkäillä. Tämän viikon erikoisuus on ollut ratsastaessa "alta putoilevat jalat" Aapon tyyliin.

Ongelmia:
keulakin keveni
keskittyminen oli aika löyhässä
äkäili hoitaessa

Parannusta:
sain säädeltyä laukkaa puomeille

Loppuhöntsäilyt, Emilia videoi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora